Szombat éjjel fél 12-kor érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenkilencedik kerületében, az Eötvös utcában egy lakás ég. Egy kispesti panelház egyik hatodik emeleti lakásában keletkezett a tűz.

Egy holtettestet találtak

A helyszínre három járművel vonultak a tűzoltók, akik gyorsan megfékezték a lángokat. A mindössze fél négyzetméteres tűz az ágy mellett keletkezett. A tűzoltók oltás közben egy holttestet találtak a lakásban. Az eset körülményeit, a tűz keletkezési okát a katasztrófavédelem kivizsgálja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem kell nagy tűz, hogy tragédia legyen a vége

Nem kell nagy tűz ahhoz, hogy tragédia legyen a vége. Egy néhány négyzetcentiméteres kis tűz miatt is keletkezhet annyi füst, amely halálos füstmérgezést okoz, áll az BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Idén még 2120 lakástűz volt az országban

Az ilyen esetek megelőzésére szolgál a füstérzékelő, amely a tűz keletkezésének legelején jelez. Idén már 2120 lakástűz volt Magyarországon, 151 ember szenvedett füstmérgezést, 25 emberen pedig már nem lehetett segíteni. Füstérzékelővel ezeket az eseteket meg lehetett volna előzni, írja a KékVillogó.

Egerben is lángolt egy családi ház

Teljes terjedelmében égett egy családi ház tetőszerkezete szombaton este Egerben, a Rozália utcában. A tűzhöz a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik három vízsugárral eloltották a lángokat. Az eset során senki nem sérült meg – derül ki a Katasztrófavédelem Facebook oldalán közzétett bejegyzésből.

A csepeli gyorsbüfé is lángolt

Mint ahogyan arról a BudapestKörnyéke.hu is beszámolt péntek délután egy robbanás miatt tűz ütött ki Csepelen, a Kossuth Lajos utcában, egy gyorsbüfénél. A tűz miatt négy embert, köztük két gyermeket szállítottak kórházba.

Heten sérültek meg

A katasztrófavédelem legfrissebb tájékoztatása szerint a csepeli tűzesetben heten sérültek meg, és a mentőszolgálat négy embert vitt kórházba.

Méteres lángokkal égett a tűz

Eloltották a tüzet

Azt is közölték az MTI-vel, hogy a robbanás egy 25 négyzetméteres üzlethelyiségben történt. A tűz továbbterjedését megakadályozták, a lángokat sikeresen eloltották. Hozzátették, a gyorsbüféből négy gázpalackot hoztak ki.

Gázpalack robbant be

csepel.info úgy értesült, hogy a robbanás egy gázpalack miatt történt, amely csere közben felrobbant. A helyszínre mentők siettek, egy alkalmazott ugyanis megsérült, de gyermekmentő is érkezett, mivel a babakocsis édesanya épp akkor haladt el a büfé mellett, amikor az felrobbant.

Négy mentőegység érkezett

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tegnap azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy a gyorsbüféhez négy mentőegységet is riasztottak. Elmondta, hogy egy férfi és egy nő az arcán, illetve a nyakán égési sérüléseket szenvedett. A sérülteket a sürgősségi osztályra vitték, hogy kezeljék az égési sérüléseiket és fájdalmaikat.

Gyerekek is voltak

A csepeli kebabosnál ott volt egy csecsemő és egy 10 év körüli kislány is, de ők látszólag nem sérültek meg, ugyanakkor kivizsgálásra őket is bevitték a kórházba. 

A 12. kerületben is lángolt egy lakás pár napja

Szintén itt a BudapestKörnyéke.hu agglomerációs hírportálon számoltunk be róla, hogy tűz ütött ki egy negyedik emeleti lakásban a 12. kerületben, nem messze az onkológiai intézettől. Egy sérültet hoztak ki a mentők az épületből.

Súlyos sérült

A BudaPestkörnyéke.hu tudósítója úgy tudja, egy súlyos sérültet hoztak ki a mentők, őt azonnal kórházba szállították. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels