A szomszédban dolgozó fodrász mentette ki a Baross utcai kisbolt tulajdonosát az üzletből, miután kedd délután leszakadt a helység galériája. A kisboltban tartózkodott az egyik üzletkötő, aki a helyszínen meghalt.

Leszakadt a galéria

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, kedd délelőtt a Baross utcai kisbolt raktárként használt galériáját vélhetően túlterhelték és nem bírta el az ott tárolt árukészlet súlyát és leszakadt. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Egy férfi maghalt, egy nő megsérült

Egy férfit a tűzoltók emeltek ki a romok alól, őt a mentőszolgálat munkatársai megpróbálták újraéleszteni, de sérüléseibe a helyszínen belehalt. Egy ott dolgozó nőt kórházba vittek.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Meghallotta a zajt

„Épp kint dohányoztam két munka között. A fodrászüzlet, ahol dolgozom, körülbelül húsz méterre van az üzlettől, így hallottam meg az iszonyatos zajt” – mondta a Blikknek Horváth Dániel.

A tulaj a pult mögött volt

A fodrász azonnal a kisbolthoz rohant. „A vállammal kellett betolnom az ajtót, mert oda szakadt le a törmelék, nagyon nehezen nyílt ki. Bekiabáltam, mindenki jól van-e, aztán láttam, hogy Józsi bácsi, a tulaj épp a pult mögött volt”.

Kimentette a tulajt

„Átmászott rajta, a hátamra támaszkodott, s így húztam ki onnan, majd ráadtam a kabátomat. Ezután visszamentem még, hogy valakinek szüksége van-e segítségre, de erre már nem kaptam választ” – emlékezett vissza a történtekre a fodrászt.

Telepakolták a galériát

A tulajdonosnak nagy mázlija van, hogy túlélte a szörnyűséget, kolléganőjével és két vevőjével ragadt az apró bolt galériája alatt. A tákolmányt raktárnak használták, de vélhetően túl sok mindent pakoltak oda.

Egy üzletkötő halt meg

A tragédia után a helyszínre ment Szili-Darók Ildikó, Józsefváros alpolgármestere is, aki a Telexnek azt mondta, hogy egy üzletkötő halt meg, „aki az árut hozza-viszi”, és aki a tulajdonos személyes ismerőse volt. „Tragédia, ma egy apuka nem megy haza a családjához”

Halomban álltal az árucikkek a bolt előtt

A helyszínen készült felvételeken jól látszik, hogy a baleset után a bolt előtt halomban állnak a sörök és egyéb élelmiszerek, ezeket a helyszínelők hozhatták ki a járdára.

Így nézett ki a kisbolt

Forrás: police.hu

Nyomozást indítottak

A tragédia körülményeinek tisztázására a Budapesti Rendőr-főkapitányság gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettessel szemben – szakértők bevonásával – indított nyomozást. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu