Az év második napján három embert gázolt el a vonat. A tragédiák sorozata már kedden hajnalban elkezdődött.

Gázolt a vonat

Kedden a Tapolcáról 15:34-kor a Déli pályaudvarra indult sebesvonat (9703) Baracska megállóhelynél elütött egy embert. A helyszínelés végéig Martonvásár és Kápolnásnyék között csak egy vágányon közlekedhetnek a vonatok, ezért az esti órákban a székesfehérvári vonalon 10-20, esetenként 20-30 perccel is meghosszabbodhat a menetidő.

Máshol állnak meg a vonatok

A fennakadás végéig a vonatok Baracska és Pettend megállóhelyen mindkét irányban a második vágányon állnak meg. A balesetben érintett vonat utasait átszállítják egy következő vonatra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Tehervonat gázolt

„A hegyeshalmi fővonalon kedden a délutáni órákban Győr és Hegyeshalom között 10-20 perccel hosszabbodott meg a menetidő, mert Lébény-Mosonszentmiklós és Kimle-Károlyháza között csak egy vágányon közlekedtek a vonatok, miután egy tehervonat elütött egy embert” – írta Facebook oldalán a MÁV.

Gázolás Győrszabadhegyen

Kedd reggel a Győrből 6:50-kor Bakonyszentlászlóra elindult személyvonat (39552) Győrszabadhegy közelében elgázolt egy embert. A helyszínelés végéig Győr és Győrszabadhegy között nem közlekedtek a vonatok.

Megindult a forgalom Nagymaroson

Január 2-án hajnalban egy vágányon villamosvontatással megindulhatott a közlekedés Nagymarosnál, így újra járnak a szobi zónázóvonatok, valamint a nemzetközi vonatok is, már nem kell pótlóbuszra szállni.

Késések várhatók

További három jelentősen megrongálódott vágány helyreállítása várhatóan két hétig tart. Addig a Budapest-Vác-Szob vonal északi, Vác és Szob közötti szakaszán közlekedő vonatok esetében 5-15 perces késések előfordulhatnak.

Kedd hajnaltól a következők szerint közlekednek a vonatok

  • Az S70-es vonatok továbbra is menetrend szerint közlekednek a Nyugati pályaudvar és Vác között.
  • A szobi Z70-es és G70-es vonatok ismét a megszokott teljes útvonalukon közlekednek. Egy kivételével: a Szobról 8:26-kor induló G70-es vonat (2357) csak Verőcétől közlekedik, onnan 8:49-kor indul a Nyugati pályaudvarra.
  • A Szobról 3:32-kor a Nyugati pályaudvarra induló S70-es vonat (2319) is már a teljes útvonalán közlekedik.

Nincs pótlóbusz

A nemzetközi vonatok a menetrendjük szerint, teljes útvonalukon közlekednek. Vác és Szob között már nem kell átszállni pótlóbuszokra sem a szobi járatok, sem a nemzetközi vonatok esetében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció