Gémesi György, Gödöllő polgármestere éppen arról beszélt egy videóban, hogy a mögötte lévő zebrán milyen sok embert ütöttek el. Ahogy ezt kimondta a háttérben egy asszony a piros lámpa ellenére az autók elé lépett. A videót cikkünk alján lehet megnézni.

Gödöllő polgármestere, Gémesi György rendszeresen posztol videós anyagokat a Facebook oldalára. Legutóbb a gödöllői buszpályaudvarral szemben lévő zebra mellett állva éppen arról beszélt, hogy a beépített lámpa már működik és ez milyen jó hír.

Azt is elmondta, hogy mindenki nagyon vigyázzon, ne megszokásból közlekedjen, mert baj lehet. Ahogy ezt kimondta egy asszony láthatóan nem vette észre, vagy nem foglalkozott a lámpa piros színével, fogta magát átsétált, mondván majd úgyis megállnak az autósok. Ez 01:00 környékén látszik a videón.

Az asszony közlekedési szabálysértést követett el, és akár 30 ezer forintra is megbírságolhatnák. Szembe sütött neki ugyan a nap, de nem győződött meg egyérelműen a lámpa színéről, hiszen hátranézve a saját lámpáját is láthatta volna, másrészt pedig a zebra túloldalán várakozó férfiról is gondolhatta volna, hogy tilos átmenni.

A Gémesi György mögött szabályosan várakozó férfi is csak bámulta a merész asszonyt. Mázlija volt a néninek, mert egy autós, akinek zöld lámpája volt, látta, hogy a tilosban lelép az asszony az útra, lefékezett és megállt.

Tragédia Kistarcsán

Gödölőtől nem messze Kistarcsán, majdnem akkor, amikor a Gémesi György posztolta a videóját egy 13 éves kislánynak nem volt szerencséje, őt elütötték a zebrán. Ahogy azt megírtuk itt a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálon egy arra járó TEK-es a helyszínen újra tudta ugyan éleszteni, de a kórházban elhunyt a kislány. Belegondolni is szörnyű, micsoda tragédia ez a szülőknek.

Szentendrén egy óra alatt két gázolás

Tegnap, azaz csütörtökön Szentendrén egy óra alatt két gyalogost is elgázoltak a 11-es úton. Szintén Szentendrén készült, igaz bő egy éve az alábbi videó. Ezen az látszik, hogy lassítás nélkül a gyalogosok közé hajt egy autós. Szerencsés módon a szanaszét repülő hölgyek könyebb sérülésekkel megúszták a durva balesetet.

Gémesi György posztján egymásnak estek

Gémesi György zebrát felavató posztja alatt egy férfi arról írt, hogy „Ennél nagyobb hülyeséget nem is lehetett volna kitalálni. Szuper lesz csúcsidőben ott állni mert átmegy 1-1ember” – írja az autós. A férfinek többen beszóltak, a polgármester pedig így reagált: „Ezt majd azok a hozzátartozóinak mondja ilyen vehemenciával akik sajnos ennek az átkelőnek és az autósok figyelmetlensége miatt lelték a halálukat”.

Nagyon sok a baleset az agglomerációban

A Központi Statisztikai Hivatal friss adatai szerint 2019 első három negyedévében Budapesten összesen 2817, Pest megyében, vagyis az agglomerációban pedig 1310 közlekedési baleset történt. Ezek közül a fővárosban 35, az agglomerációban pedig 52 volt halálos kimenetelű. Szinte minden esetben odafigyeléssel megmenthető lett volna az összes elvesztett élet.

Kiemelt kép: részlet Gémesi György videójából