A szerda reggeli órákban több karambol és drámai baleset történt Budapest környékén. Szigetszentmiklóson házba csapódott egy autó, Zsámbéknál frontális karambol történt, Bicskénél pedig elgázolt a vonat egy embert.

Ház falába ütközött egy autó

Egy ház falának ütközött egy személyautó Szigetszentmiklóson, az Árpád utcában szerda reggel. A helyszínre riasztott szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók áramtalanították a gépkocsit. Az egység egy emberhez mentőt kért.

Gázolt a vonat Bicskénél

Elgázolt egy embert egy személyvonat szerda reggel Bicske térségében, a vasútállomásnál. A szerelvényen mintegy ötvenen utaztak, akik a tatabányai hivatásos és a bicskei önkéntes tűzoltók kísérete mellett tértek vissza biztonságban az állomásra.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Elsodort egy embert a HÉV

Szintén ma reggel 7 óra körül elsodort a HÉV egy embert, aki ezt követően árokba esett Szigetszentmiklóson, az Őz utcánál, a két megálló közti szakaszon. A baleset miatt a szerelvény vezetője és kalauza leszállíttatta az utasokat. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók a mentőknek nyújtottak segítséget a szerencsétlenül járt ember mentőautóhoz szállításában.

Frontális karambol Zsámbéknál

Frontálisan ütközött össze két gépkocsi a 102-es út 3-as kilométerszelvényénél Zsámbéknál kora reggel. Az ütközés erejétől az egyik jármű az árokba borult, a másik az úttesten maradt. A bajnai hivatásos, a bicskei önkormányzati és a zsámbéki önkéntes tűzoltók mellett a társhatóságok is a balesethez érkeztek. A hatóságok teljes útlezárás mellett dolgoztak a helyszínen.

Alig maradt valami az autóból

Kép forrása: Facebook/Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Az önkéntes tűzoltók mentettek

A Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai mentek segíteni. Ezt írták a Facebook-oldalukra: „06:35-kor kaptuk a jelzést, miszerint Zsámbék 102-es úton 2 személygépkocsi frontálisan ütközött. Helyszínre érkezésünkkor az áramtalanítást elvégeztük. Mindkét autóban csak a sofőrök utaztak, egyiküket könnyebb, a másik autó sofőrjét pedig súlyos sérülésekkel szállították kórházba.”

Durván összetört az autó

Kép forrása: Facebook/Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület

Sok a kátyú

A tűzoltók posztja alatt egy hozzászóló az út állapotáról írt. Így fogalmazott: „Hát nem lehet csodálkozni, sajnos az út már olyan minőségű, ami életveszélyes, keskeny, szét van taposva a kamionok miatt és tele van kátyúval.”

Hidegfront

Az Országos Meteorológiai Szolgálat friss jelentése szerint az időjárás szerdán a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösen. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet. A szervezet görcskészsége hidegfront érkezésekor erősödik, emiatt az epe-, vese-, gyomor- és bélgörcsök száma a frontbetegeknél emelkedhet. A hidegfrontok mindig sok áldozatot szednek az utakon.

Lassuló reflexek

Hidegfront esetén lelassulnak a reflexek, s az állandó álmosságérzet valamint a nehézkes gondolkodás, továbbá a sokaknál megjelenő fejfájás miatt gyakoribbak azok a közúti balesetek, melyek a figyelmetlenségre vezethetők vissza.

Kockázatos manőver

Hidegfront esetén közlekedjünk óvatosan, lassabban a megszokottnál, nagyobb követési távolságot tartva, és ne kezdjünk bele kockázatos manőverek végrehajtásába. Hidegfront során különösen figyelni a gyalogosokra, és amint a kijelölt gyalogátkelőhelyen, illetve úttesten áthaladásra váró gyalogost észlelünk, időben lassítsuk le járművünket, és biztosítsuk a gyalogos áthaladását mindaddig, amíg a túlsó járdára fel nem lép.

Szóljon a zene

Amennyiben egyedül vagyunk a gépjárműben, hallgassunk rádiót, vagy dinamikus, ritmusos zenét. Hosszú utaknál feltétlenül iktassunk be pihenőket, ekkor mozgassuk meg tagjainkat, továbbá fogyasszunk frissítőt, vagy kávét. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében nagyon fontos, hogy tisztában legyünk az időjárás változások, a hidegfrontok hatásaival, s mindenkor ennek tudatában közlekedjünk. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt a zsámbéki tűzoltók posztja

Kiemelt kép forrása: Facebook/Zsámbék Város Önkéntes Tűzoltó Egyesület