Január közepétől március 2-ig halmozta egymásra a lopásokat, tetteit tényleg az alkalom szülte.

Mindenhová bekukkantott

Terézvárosban egymás után tette törvénytelen tiszteletét kórházban, hotelben, elektronikai üzletben, ajándékboltban, egy ízben még a Zeneakadémiára is bekukkantott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nyitva felejtett helyekre ment be

Módszere mindenhol ugyanaz volt: somfordálva, osonva kutatta fel a nyitva hagyott öltözőket, irodákat, ahonnan értékeket vett magához. Más esetekben a folyosói fogasokra akasztott kabátok zsebeit, táskák tartalmát vitte el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Készpénzre utazott

Elsősorban készpénzre utazott, de látogatásai során lába kelt bankkártyáknak, személyes iratoknak, mobiltelefonnak is – írta Facebook-oldalán a Budapesti Rendőr-főkapitányság.

Biztonsági kamerafelvételek segítettek

A birtokába jutott javakat sajátjaként költötte, sürgött-forgott az üzletekben, a bejelentések után nyomozást indító rendőrök kártyahasználatai alapján, biztonsági kamerafelvételekről tudták azonosítani A. Attilát.

Tetten érték

 A férfi ellen körözést adtak ki, ő azonban tettleg elébe ment megtalálásának: március 2-án a 7. kerületben, egy vállalkozásfejlesztési közalapítványhoz surrant be, ahol aktuális gyűjtögetésén tetten érték.

Tizenkét lopással gyanúsították meg

A járőrök elfogták, és előállították a VI. Kerületi Rendőrkapitányságra, ahol első körben tizenkét rendbeli lopás elkövetésével gyanúsították meg, majd őrizetbe vették. A rendőrség az eljárás kiszélesítésével kutatja a további, A. Attilához köthető bűncselekményeket.

Megugrott a lopások száma

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról, hogy az Országos Rendőr-főkapitányság adatai szerint a 2021-es évhez képest megugrott a kisebb – vagyis az ötvenezer forintot meg nem haladó, így még szabálysértésnek számító – lopások száma a 2022-es év első tizenegy hónapjában.

Ezeket viszik

Míg 2021-ben 6172 ilyen esetet regisztráltak, addig 2022-ben, január és november vége között 7560-at, ez pedig 22,4 százalékos növekedést jelent. Az nem változott, hogy az elkövetők a legtöbb esetben elsősorban élelmiszert loptak, ezt követte a ruházat, az illatszer, a vegyi áru és a műszaki cikk a toplistán.

Lopásérzékeny termékek

Az üzleteinkbe nem vásárlási szándékkal érkező személyek célzottan készítenek össze „csomagokat” és kísérlik meg azok eltulajdonítását. Az égetett szeszek, az édességek, de a vegyiáru termékek is a lopásérzékenyebb termékek kategóriájába sorolhatók.

A főváros a leginkább fertőzött

Megyei összehasonlításban toronymagasan Budapesten történt a legtöbb jogsértés (807) 2022 októberéig, a fővárost Borsod-Abaúj-Zemplén megye (135), majd Pest (130) követi. Győr-Moson-Sopron megyében 116, Bács-Kiskun megyében 82 bolti lopást regisztráltak. Ezzel szemben a legkevesebbszer Vas megyében (16) loptak, de Komárom-Esztergom megyében sem sokkal rosszabb a helyzet, ahol összesen 18 jogsértést regisztráltak. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció