Múlt pénteken már el is temették azt a barcsi diákot, aki nagyatádi otthonának szobájában orosz rulettezés közben fejbe lőtte magát. Édesapja még mindig nem tudja felfogni, hogy fia nincs többé. A vadász férfi szabályosan, elzárva tartotta a fegyverét, nem tudta, hogy fia hogyan jutott hozzá.

Gyászolnak a szülők

A fiú édesapja a helyi erdőgazdaságnál hivatásos erdészként és vadőrként dolgozik, emiatt jár neki szolgálati önvédelmi maroklőfegyver. A gyászoló férfi a tragédia óta nem dolgozik. Azt mondja, hiába temették el, nem tudja felfogni, hogy Tibor szobája üres és soha többé nem hallja a nevetését.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Furcsa baleset

„Tudta a fiam hol tartom a fegyverem, nem volt titok, megbíztam benne. A fegyverszekrény kulcsát egy rejtekhelyen tartottam, magam sem gondoltam volna, hogy a fiam előtt ez sem titok. Ám soha nem nyúlt a fegyverekhez, nem is értem az egészet. Sok pletyka kering, mi is történt, ezekből csak egy biztos, az én kisfiam meghalt, egy nagyon furcsa balesetben” – mondta a Blikknek a gyászoló férfi.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Nem okolja magát

„Nem magam okolom, de tudnom kell, mi a megfejtése annak az éjszakának. Nagyon bízom abban, hogy a rendőrség kideríti, miért is nyitotta ki a fiam a fegyverszekrényt, miért vette ki a pisztolyom, miért töltötte meg azt, s hogyan okozott vele magának halálos sebet”.

Szabályosan zárta el a fegyvert

A Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság közigazgatási eljárás keretében rendelt el vizsgálatot, vagyis egyelőre nem nyomoznak semmilyen bűnügyben. A rendőrség helyszíni vizsgálata szerint az apa szabályszerűen tárolta a fegyvereit, külön páncélkazettában volt a pisztoly, külön a lőszer. A fegyverszekrény kulcsát egy rejtekhelyen tartotta, ez lehet az egyetlen gyenge pontja a fegyvertartási törvények betartásának, mert a történtek szerint mégsem volt biztonságos ez a hely.

Az anya talált rá

A lövés az esti órákban dördült el, amikor a 9. osztályos Tibor éppen egy számítógépes játékot játszott. A dörrenésre az édesanya rohant be, meglátva a férje fegyverét és a vérző gyermekét azonnal mentőt hívott, de a gyors orvosi segítség sem tudott segíteni a fiún, a közvetlen közelről leadott lőtt seb halálos agyi sérülést okozott.

Vizsgálják a számítógépet

A rendőrség lefoglalta a fiú számítógépét, a Nemzeti Szakértői és Kutató Intézet informatikusai vizsgálják, hogy a baleset időpontjában, illetve az az előtti napokban, hetekben kivel chatelt, kivel játszott a világhálón Tibor, a chatkamerán keresztül lehettek-e szemtanúi a tragédiának.

Orosz rulettet játszhatott

Tibor barátja, Sándor szerint,  van olyan pletyka, hogy a fiú egy internetes bátorságpróbán, egy fogadás alapján orosz rulettet játszott apja titkon megszerzett fegyverével. „A barátom nagyon értett az informatikához, simán belefér, hogy be tudott jutni olyan dark web csatornákba, szobákba, ahol nem kérdezték, hány éves. Aranyos kölyök volt, befolyásolható, elképzelhető, hogy felcukkolták, s valóban részt vett egy ilyen meggondolatlan, hülye játékban, hogy férfiasabbnak tűnjön” – mondta Tibor barátja.

Hencegni akart

A fiú a barcsi Dráva Völgye Technikumba járt, iskolatársai szerint még „igazi kisfiú volt, ártatlan, nem is vették pasiszámba”, emiatt úgy vélik, csak hencegni akart a netes haverjai előtt, hogy ő hozzá tud jutni egy fegyverhez.   A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 254 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: illusztráció