Éjjeli őrként dolgozott utolsó hónapjaiban a Fonográf elhunyt zenésze. Németh Oszkár a járvány miatt vállalt ilyen munkát.

Járvány miatt

Németh Oszkár februárban beszélt arról, hogy a pandémia miatt éjjeli őrként dolgozik egy irodaházban. A zenész akkor még azt mondta, nagyon szeretne visszatérni a színpadra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Érezte, hogy nagy a baj

„Úgy másfél hete beszéltünk utoljára. Ugyan azt mondta, nemsokára hazamehet a kórházból, hallottam a hangján, hogy nincs jól, azt mondta, az ágytól a mosdóig alig bír elmenni. Nagyon intelligens ember volt, szerintem már tisztában volt azzal, hogy innen nincs visszaút” – ezt a Fonográf dobosának barátja, Nyiba Sándor mesélte a Blikknek.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

A Fonográfban lett híres

A beatkorszakban lett a Tolcsvayék és a Trió tagja, ahonnan Tolcsvay Lászlóval a Fonográfban folytatja. Szörényi Levente első szólólemezén és az István, a király lemezen szintén ő dobolt. A Fonográf leállása után, Móricz Mihály gitárossal megalapította a  N.O. co M.M. ent zenekart.

Kultikus lemezboltja is volt

A nyolcvanas évtizedben övé volt a legendás Fonográf lemezbolt a Nyugatinál – emlékezik meg róla a hardrock.hu.

A színpadon

Nekrológ a Mandíneren

A Fonográf idején egy mindig mosolygós, gáncstalan, egyszerű pomázi srác volt a most meghalt dobos, abból a fajtából, akit szeretnek a nők – írta a Mandíner publicistája Németh Oszkárról.

Egy nemzetközi sztár is elhunyt

A világszerte ismert raggae-popbanda, a UB40 tagja, Ali Cambell tudatta a szomorú hírt a rajongókkal, hogy elhunyt a banda frontembere, Terence Astro Wilson. A zenész szervezete rövid ideig tartó betegség után adta fel a küzdelmet.

Címlapfotó: Fortepan/Urbán Tamás adománya