Vádat emelt az ügyészség azzal a nővel szemben, aki tavaly nyáron magatehetetlen élettársára rágyújtotta a házat. A mányi nő elmondta, hogy azért locsolta le benzinnel az ingatlant, mert összeveszett volt párja fiával. 13 év fegyházat kér rá az ügyészség.

Kigyulladt egy családi ház

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu korábban beszámolt, 2020. július 5-én 21 óra 19 perckor érkezett lakossági bejelentés arról, hogy Mányon kigyulladt egy családi ház. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Itt történt az eset

Napi 300 ezer érdeklődő olvasó! A BudaPestkörnyéke.hu a 11. legolvasottabb hírportál lett Magyarországon. Részletek itt. Közben ne hagyd ki a napi programajánlatunkat sem, mert Budapesten és környékén mindig történik valami. Ide kattintva megnézem a friss programokat.

 

 

Szándékos gyújtogatás

A rendőrök a katasztrófavédelem munkatársaival együtt érkeztek a helyszínre, amelynek a földszintje lángokban állt. A helyszínen kiderült, hogy szándékos gyújtogatás történt és azzal kapcsolatba hozható a ház tulajdonosa. A rendőrök azonnal elkezdték keresni a nőt.

Kimenekítették a mozgásképtelen férfit

A közelben lakók elmondták, hogy miután értesítették a rendőröket, azonnal az égő ingatlanhoz mentek, és a garázsból kimenekítették az ott tartózkodó, mozgásképtelen idős férfit.

Összeveszett élettársa fiával

Most vádat emeltek egy helyi nővel szemben. Az ügyészség szerint a helyi nő az élettársa fiával fennálló haragos viszonya miatt úgy döntött, hogy felgyújtja a házat, ahol hárman éltek együtt.

Benzint vett a kúton

A nő benzint vásárolt a közeli töltőállomáson, majd amikor az élettársa fia távozott a házból, szétlocsolta a benzint a földszinten és a tetőtérben.

Tudta, hogy bent van volt párja

A nő az üzemanyagot meggyújtotta úgy, hogy tudta, a korábbi agyvérzése miatt magatehetetlen élettársa az alagsorban tartózkodik, majd távozott a helyszínről. A férfit a tüzet észlelő szomszédok mentették ki a házból, így nem sérült meg.

Így nézett ki a ház a tűzeset után

Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu

Balatonon fogták el a nőt

A tettest megszökött a helyszínről, az 54 éves nőt Balatonvilágoson fogták el. Azonnal őrizetbe vették a rendőrök.

Bevallotta, hogy bosszúból gyújtogatott

A nő a vallomásában elmondta, hogy élettársa gyermekével fennálló haragos viszonya miatt döntött az otthonuk felgyújtásáról. Az ügyészség arra is indítványt tett, hogy hosszabbítsák meg a nő letartóztatását.

13 év fegyházat kért az ügyészség

Az ügyészség hogy 13 év fegyházat, és 10 év közügyektől eltiltást kértek a ténybeli beismerő vallomást tevő nőre arra az esetre, ha váddal egyező beismerő vallomást tesz az előkészületi ülésen, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel – Forrás: police.hu