Kigyulladt egy kórterem a hatvani kórház egyik épületszárnyának első emeletén vasárnap hajnalban. A tűz a kórház covid-részlegén keletkezett, a lángok pedig a berendezési tárgyakra is átterjedtek, valamint a helyiség ablaka alatt álló sátor is kapott a tűzből.

Tűz volt

Tűz ütött ki a hatvani kórház egyik első emeleti kórtermében vasárnap hajnalban. Mint kiderült, a tűz a koronavírusos betegek számára elkülönített épületrész egyik kórtermében keletkezett. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hatvani kórházban volt tűz

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Égtek a berendezések

A katasztrófavédelem azt közölte az MTI-vel, hogy a tűz átterjedt a kórteremben a berendezési tárgyakra és a helyiség ablaka alatt álló sátorra is. A tűzoltók rövid időn belül eloltották a lángokat.

Kiürítették a pácienseket

A tűz miatt az oltási munkálatok idejére három kórtermet ürítettek ki az első emeleten, ez összesen huszonhárom embert érintett. A tűzoltóknak egy 28 ágyas, nem intenzív Covid-19 ellátó részleget kellett kiüríteniük.

22 tűzoltó érkezett a tűzhöz

Nagy Csaba Heves megyei katasztrófavédelmi szóvivő azt mondta az MTI-nek, hogy a bejelentést követően Hatvanról, Gyöngyösről és Aszódról hét járművel 22 tűzoltó érkezett a helyszínre. Elmondása szerint a tűzoltók gyorsan megfékezték a tüzet. A tűz okát még vizsgálják.

Füstölt a Szent Imre Kórház épülete

Korábban írtunk róla, hogy a 11. kerületi Szent Imre Kórház egyik épületében füst és izzás miatt riasztották a tűzoltókat. Mint kiderült, egy elektromos berendezés izzott és kezdett füstölni a kórház egyik épületének a földszintjén.

Kútvölgyiben is láttak füstöt

Aznap szintén füstöt észleltek a Kútvölgyi Kórház 5. emeletén, ahová azonnal kiérkezett tizenegy tűzoltóautó, de a rendőrség is kivonult az intézményhez.

Felfüggesztették a tesztelést

A Kútvölgyiben az ötödik emeleten egy szervizalagút nyílásából áradt enyhe füst, amit a tűzoltók az eszközeikkel vissza is szorítottak. A hatóságok kiérkezésekor egyébként le kellett állítani az intézményben a koronavírus-tesztelést.

Kigyulladt a Honvéd kórház sürgősségi osztálya

December közepén szintén tűz volt a Honvéd kórházban, a sürgősségi osztályon. A tűzeset miatt a tűzoltóknak 38 embert kellett kikísérniük az intézményből.

Dolgozók fékezték meg a tüzet

A Honvéd kórházban szerencsére nem sérült meg senki, de ez annak is volt köszönhető, hogy az ott dolgozó egészségügyi alkalmazottak már a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották a tüzet. Az osztályról összesen 38 embert kísértek ki, és nem sérült meg senki. A tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták az épületet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Hatvani kórház – Forrás: Facebook