Tűz ütött ki a székesfehérvári kórházban. Az egyik kórteremben két televíziókészülék gyulladt ki, a betegeket ágyukkal együtt tolták ki az épületből.

Tűz a székesfehérvéri kórházban

Tűz keletkezett a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház hotelépületében csütörtök hajnalban: egy ötödik emeleti kórteremben két, a mennyezetre függesztett televíziókészülék égett, a tűz miatt 128 beteget kellett kimenekíteni. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

37 tűzoltó ment ki a helyszínre

A mentésben harminchét tűzoltó vett részt tíz járművel. A helyszínre székesfehérvári, sárbogárdi, pétfürdői és pusztaszabolcsi hivatásos tűzoltók érkeztek, akik a nagy füst miatt légzőkészülékben mentek be az épületbe.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Betegágyukon tolva mentették ki az embereket

Az 5. emeletről, valamint a 4. emelet egy részéről és a felette húzódó négy szint füsttel telített szárnyaiból hozták ki a betegeket. Többségüket a betegágyukban tolva mentették ki a kórház dolgozóival, rendőrökkel és katonákkal együttműködve – tették hozzá.

Átvizsgálták az épületet

A tűzoltók porral oltóval fújták le a lángoló televíziókészülékeket, hőkamerával átvizsgálták a mennyezetet, a füsttel érintett folyosókat átszellőztették, majd az 5. emelet kivételével segítették a betegek visszatérését a kórtermekbe.

Egy dolgozó sérült meg

A betegeknek nem esett bajuk, egy kórházi dolgozó a füst belélegzése miatt könnyebben megsérült. A tűz okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja.

Tűz a sürgősségi osztályon

Decemberben írtunk arról, hogy kisebb tűz keletkezett egy budapesti kórház egyik osztályán,  szerencsére senki nem sérült meg – tájékoztatta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság helyettes szóvivője az MTI-t. Később kiderült a Honvéd kórház sürgősségi osztályáról van szó. 

38 embert kísértek ki

A dolgozók kezdték el oltani a tüzet, az osztályról harmincnyolc embert kísértek ki, senki nem sérült meg. A tűzoltók átszellőztették és átvizsgálták az épületet.

Nagy erőkkel vonultak ki a tűzoltók

November 22-én írtunk arról, hogy a Szent Imre Kórházban is tűz volt. A helyszínre nagy erőkkel riasztották a főváros hivatásos tűzoltóit, akik megszüntették az izzást. Az épület kiürítésére nem volt szükség.

Megszüntették az izzást

A fővárosi hivatásos tűzoltók megszüntették a tüzet, egy elektromos berendezés izzott és füstölt a Tétényi úti Szent Imre Kórház egyik épületének földszintjén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció – Bpk montázs