A Budapest Garden Tűzoltós programokkal, a pátyi Művelődési Ház Kisvakond a nagyvárosban előadással, az Etyeki piknik Szörpisvan programmal várja a gyermekes családokat. A Group’N’Swing Zenekar a MOMkultban, SWING ME AMADEUS a Budapest Jazz Klubban, FIRKIN a Várkert Bazárban ad koncertet. Babaváró Party musical lesz a Klebelsberg Kultúrkúriában, slow market az Ankertben, váci városnézés a Kertvárosi Időutazóval. Vár a Horgász Show, a Csak a mentes fesztivál, a Kucsmagomba napok, irodalmi kavalkád az Akváriumban, virágvasárnap alkalmából a Besnyői Passió a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikában.

Tűzoltós Program kicsiknek és nagyoknak a Budapest Gardenben!

Vidám fejlesztőprogramok, amely közben minden kisgyerek megismerkedhet a tűzoltók érdekfeszítő életének csínjával-bínjával. PROGRAMOK:
Öltözz be tűzoltónak, IGAZI tűzoltás, sötét labirintus, locsolós játék, rúdon csúszás, óriás puzzle, tűzoltóautó simogató, tűzoltóautó és felszerelés bemutató, utazz igazi Oldtimer Tűzoltóautónkkal,  tűzoltóautó felszerelés és tűzoltási bemutató, tűzoltóautó húzó verseny,  csizmadobó verseny. RÉSZLETEK ITT.

Tűzoltási bemutatóval

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Kisvakond a nagyvárosban Pátyon

Mesemusical bábokkal várja az aprónépet és szüleiket a Pátyi Művelődési házban.

A Napraforgó Meseszínház előadása

Etyeki piknik és Szörpisvan

Legyen gyereknap és anya-apanap egyben! Szervezzünk olyan gyerekprogramokat, hogy a szülőknek is izgalmasak legyenek vagy egy kis szabadságot adhassunk nekik is. Mert persze lesz szörp is, gyerekkoncert és családi e-bike-túra is, de a szülőmegőrzőben apa és anya is megtalálja majd a számítását! Vár minden családot az Etyeki piknik!

Csak a Mentes Húsvéti Fesztivál 2022 a RaM Színház by Freelusionban

Ételérzékenyek, cukorbetegek, IR-sek, vegánok, sportolók figyelem! 2022-ben is folytatjuk a hagyományosnak számító Csak a Mentes Fesztivál sorozatot, aminek idei első állomása április 9-10-én lesz a RAM Színházban egy Húsvéti Fesztivál keretein belül. Ez a hétvége nektek egy mennyország lesz, megígéri a Nyers Séf és a Csak a Mentes.

Kucsmagomba napok a Természettudományi Múzeumban

Gombaszépségverseny, gombakompozíció liofilizált gombákból, gombakiállítás, gombatotó és sok-sok más gombás élmény várja a látogatókat péntektől vasárnapig a Természettudományi Múzeumban.

Horgász show a BOK Csarnokban

Ahogyan arról a médiából értesülhettek, a BOK B csarnokában menekülteket helyeznek el, viszont ez semmilyen módon nem érinti, befolyásolja a kiállítás menetét. Zavartalan programokkal és vásárral vár mindenkit szeretettel a Horgász Show péntektől három napon át!

Group’N’Swing Zenekar I Száz Év Szerelem a MOMkultban

A 15 éve alakult Fonogram díjas Group’N’Swing Zenekar “Száz Év Szerelem” című produkciója az elmúlt 100 év népszerű magyar szerelmi slágereit dolgozza fel egy kétfelvonásos musical előadásban. A zenei korszakokat a század legismertebb hazai táncdalai elevenítik meg a keringőktől, a tangón, a swingen, a rock and rollon, a discon át, a pop, a rock és a funky zenei világáig.

Irodalmi kavalkád az Akvárium Klubban!

Ünnepeljük együtt a POKET születésnapot április 10-én az Akvárium Klubban könyvbemutatóval és irodalmi verskvízzel. Lesz Kolompos koncert az Akvárium klubban, Poket irodalmi kavalkád, Iskolák a határon,  Tamási Áron 125 szabadtéri kiállítás, és még sok más érdekes és izgalmas irodalmi csemege.

SWING ME AMADEUS a Budapest Jazz Klubban

Az előadás során egy varázslatos zenei körutazást teszünk a szerző leghíresebb áriáinak feldolgozásával, Mozart muzsikájától a 20. század legkellemesebb könnyűzenei műfajai felé vándorolva. Jazz, bossa nova, swing, tangó, valamint két popzenei énekes – Horányi Juli és Magyar Bálint – izgalmas előadásmódja igyekeznek közelebb hozni hozzánk az opera műfaját. A koncertszerű előadást Hábetler András magyarázatai tarkítják, történetei Mozart kevéssé ismert oldalát is bemutatják.

ANKERmarket – tavaszi ünnepváró a MADHOUSEban

Április 10-én, az ANKERmarket slow piac és találkozóhelyen örüljünk együtt a tavasznak és készüljünk a legvirágosabb Ünnepünkre!

FIRKIN KONCERT a Várkert Bazárban

„Olyan zenét játszik a Firkin, ami szikrát pattint a térdekbe és a talpak alá […] Ahogy az angol mondaná: firkin is good, firkin’ good!” A koncerten a zenekar vendége lesz egy ír-sztepptáncos duó is, akik garantálják az autentikus hangulatot.

Babaváró Party a Klebelsberg Kultúrkúriában

Musical komédia két felvonásban. BOHÉM TÁRSULAT előadása. Egy új magyar zenés musical , egy saját írás H. Varga Tamás tollából. Melyhez a zenét Maráth Viktor szerezte, a dalszövegek pedig Soto Dianával közös alkotások.

Vác, a barokk csoda – városnézés a Kertvárosi Időutazóval

Április 10-én helyi idegenvezetővel ismerjük meg a barokk épületek történetét, megcsodáljuk a monumentális székesegyházat, és a Mária Terézia látogatására emelt diadalívet, mely a váci fegyház komor épülete mellett nyújt furcsa kontrasztot. Sétálunk a Duna parti korzón, és kiderül, mi maradt a középkori várból. Délután a várostörténeti kiállításon mélyedünk el Vác színes múltjában, megnézzük a Memento Mori elfeledett kriptákból előkerült 200-250 éves múmiáit.

Besnyői Passió a Máriabesnyői Nagyboldogasszony Bazilikában

Virágvasárnap a Máriabesnyői Római Katolikus Egyházközség híveinek és barátainak szervezésében megjelenítik Jézus szenvedéstörténetét. 

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/budapestgarden