A hétköznapi életünk során rengeteg hulladék keletkezik a háztartásokban. A feleslegessé vált dolgok elhelyezésére a legkényelmesebb megoldás egy pedálos szemetesláda, hiszen egyetlen mozdulattal, egyszerűen nyithatóak. 

Napi hulladék

Reggel amikor felébredünk, az első dolgunk, hogy fogat mossunk. Amikor kiürül a fogkrémes tubus, máris egy hulladékot tartunk a kezünkben. Ha belegondolunk, még el sem értünk a konyháig, és nem is kezdtünk semmilyen komolyabb tevékenységbe, de hulladék már termelődött. 

Amikor a reggeli kávéhoz kivesszük az utolsó szem kockacukrot a dobozból, ismét új szemetet termeltünk. Ha a pékségből hozott reggeli egy papírtasakba lett csomagolva, miután elfogyasztjuk a benne található termékeket, ismét hulladéktermelőkké váltunk. A munkahelyi italautomata pohara, a kiskanál, a bolti csomagolások és a feleslegessé vált bevásárló lista jegyzete mind-mind olyan tételek, amelyek a nap folyamán szemétté válnak, és ki kell dobnunk őket.

Pedálos szemetesek a háztartásokban

A Szemetesek.hu webáruház kínálatában kapható pedálos szemetesek kényelmes és gyors megoldást jelentenek a hulladék elhelyezésére. Egy nap alatt akár több kilónyi szemetet is termelhetünk a tevékenységtől függően, ezért érdemes újratervezni az életvitelünket. Gondoljunk csak abba bele, hogy a földön élő több milliárd ember egy része nap mint nap az általunk termelt piszok és lom mennyiségét ugyancsak előállítja és hogy milyen nehézségeket okoz ez világszinten! 

A hulladék egy részének ártalmatlanítása és újrahasznosítása semmilyen szinten nincs megoldva, ezért gyakran az egyébként is hátrányos helyzetű harmadik világbeli országok területein kötnek ki, esetleg a felszíni vízekben találnak végső nyughelyükre. Amellett, hogy a felhalmozott kacatok borzalmas látványt nyújtanak, rendkívül káros hatással is vannak a környezetre nézve. A kioldódó mikroműanyagok beépülnek a táplálékláncba, és károsítják az egyes élőlények, akár az ember egészségét is. 

Hulladékszegény életmód a kulcs!

Az modern ember életformája egyet jelent a nagy mértékű hulladéktermeléssel. Háztartási szinten ez viszonylag jól megoldott, hiszen a pedálos szemetesben elhelyezett háztartási hulladék elszállításra és elhelyezésre kerül vélhetően biztonságos terepen. Éppen ezért fontos, hogy jól használjuk a szelektív hulladékgyűjtőket is, hiszen számos olyan anyag van, ami újrahasznosításra alkalmas, így új termék is előállítható belőle. 

A végcél azonban mindenki számára a hulladékszegény életmód kell, hogy legyen, ami az egyén szintén valósítható meg. Gondoljuk át, hogy mik azok az előre csomagolt termékek amikre mindenképpen szükségünk van, és kizárólag csak ezeket szerezzük be! Ha van csomagolásmentes üzlet a környezetünkben, akkor a saját edényeinket is megtölthetjük a szükséges alapanyagokkal, és máris egy lépéssel közelebb kerültünk a zöld élethez.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!