A teljes hétvégét rászánták, de megérte a munka: valóban nagyon szép tiszta lett az Erzsébet híd. Kézi és gépitakarítást is bevetettek. November közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják.

Szigetelés

Ahogy arról korábban beszámolt a BudaPestkörnyéke.hu, már szeptember közepén megkezdték az Erzsébet híd szigetelését, amelyek több ütemben valósulnak meg a következő hetekben. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Mossák is a hidat

Szombaton és vasárnap reggel fél héttől délután fél kettőig tisztították is az Erzsébet hidat az érintett külső sáv részleges lezárása mellett – közölte korábban a Budapesti Közművek keretén belül önállóan működő FKF Köztisztasági Divízió.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Mossák az Erzsébet hidat

Itt kezdtek

Kitértek arra is, hogy a kézi és gépi takarítást szombaton a híd déli (Budáról Pestre vezető) oldalán kezdik meg. Vasárnap az északi (Pestről Budára vezető) oldalán folytatták a munkát.

Magasnyomású mosóberendezés

A társaság munkatársai ezúttal is alkalmazták a Budapesti Közművek eszközparkjának korszerűsítése részeként beszerzett magasnyomású mosóberendezést, amely a korábbi típusoknál nagyobb hatásfokkal, a környezet kisebb terhelése mellett távolítja el a szennyeződéseket a korlátról, illetve a járda burkolatáról.

Segítsék a buszokat!

Az FKF kérte a gépjárművel közlekedőket, hogy segítsék az autóbuszokat a besorolásban, sávváltásban. Továbbá kérték az autósokat és a járdán kerékpározókat, hogy a munkaterületek mellett fokozott figyelemmel közlekedjenek.

Gépimosás is volt

Kiemelt jelentőségűek

Vasárnap kora délután Facebook-oldalán számolt be a munkákról Karácsony Gergely polgármester. Néhány fotót is közölt a mosásról, a szövegben pedig kiemelte: az őszi közterületi munkák, így a hídmosások is kiemelt jelentőségűek.

Köszönet

Posztjában üzent a munkát elvégző BKM – Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. FKF Köztisztasági Divíziójának is. „Minden budapesti nevében köszönöm a dolgozók erőfeszítéseit” – húzta alá a főpolgármester.

Budapest150

Azt is írta, hogy Budapest fennállásának 150. évfordulójára, november közepére valamennyi Duna-hidat, a városligeti Zielinski hidat és a Váralagutat is megtisztítják. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

kiemelt kép: mossák az Erzsébet hidat – fotók: Facebook/Karácsony Gergely