Csaknem két évvel Benedek Tibor halála után édesapja egyre többször beszél arról, hogy fia halála számára feldolgozhatatlan. Benedek Miklós a napokban unokájáról, Mórról is mesélt, aki szerinte egy az egyben olyan, mint az édesapja.

Még gyászolja fiát

Soha nem lesz jobban Benedek Miklós lelke, miután fia, Tibor tragikusan fiatalon elhunyt. A színész erről a Klubrádió Szavakon túl című adásában mesélt. „A lelkem az dolgozik nagyon… Soha nem gondoltam volna, hogy ez megtörténik. Soha! De hát megtörtént, és ezzel élni kell, tovább élni”– mondta Benedek Miklós. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Minden ugyanaz, mint Tibornál

A színész unokájáról, Mórról is beszélt. „Van egy képem az unokámról, most nyolcadikos,  de már magasságban engem is túltesz, sőt az anyján is, aki nem alacsony. És egy az egyben a Tibor! Ugyanúgy vízilabdázik, ugyanúgy imádja a vízilabdát, ugyanaz a köpeny van rajta, ugyanaz a haja, ugyanaz a mosolya, ugyanaz a komolyság van a szemében, egy az egyben. Döbbenetes!”

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Az élete volt a vízilabda

„Az én fiam is életét és vérét adta a saját szakmájában, és amikor nem sikerült a válogatottsági munkája, akkor sokan megkérdőjelezték, azt mondták, nem ért hozzá. Én nem értek semmit a szövetségi kapitánysághoz, csak az ő arcát látom magam előtt, de valószínűleg szintén nagyon meg lett bántva” – mondta Benedek Miklós.

Mindent a tanításnak vetett alá

Benedek Miklós a fia, Tibor és a közte lévő hasonlóságról is beszélt a műsorban: mindketten nagyon komolyan vették a szakmájukat, így amikor a színész a színművészeti tanára volt, mindent ennek rendelt alá: lemondott rádiójátékot és családi összejövetelt is, ha arra volt szükség. Ezek után bántónak találta, ahogy megváltak tőle, ma viszont már úgy érzi, valóban nincs arra a tudásra szükség, amit ő tanítani tudna. 

Bántotta, amikor megváltak tőle

Majd így folytatta: „Azt tudom, hogy az életét és vérét adta az egész szakmáért, ami akkor a vízilabdát jelentette. Mi mind a ketten életünket és vérünket adjuk a szakmánkért, és ha ilyenbe szólnak bele, akkor az valóban kicsit bántó, érzékenyen érinti az embert. Én akkor érzékeny voltam erre, mert az életemet tettem oda, és mindent lemondtam, tévé- és rádiófelvételt is, csakis ezzel foglalkoztam minden délután, amikor nekem ezzel dolgom volt, ott voltam”.

Súlyos beteg volt

Benedek Tibor 48 éves korában, 2020. június 18-án hunyt el hosszú, gyógyíthatatlan betegségben. A háromszoros olimpiai bajnok súlyos betegen sem szakított a sporttal. Edzőként dolgozott, halála előtt nemsokkal vonult vissza. 

Egy ország gyászolja

A vízilabda legendát mai napig felesége, Epres Panni, illetve gyermekei, a 2007-ben született Mór és a 2009-ben született Barka, és az első házasságából született Ginevra mellett az egész ország gyászolja. 

Titokban temették el

Benedek Tibor halála előtt azt kérte, hogy szűk, családi körben temessék majd el. Családja teljesítette a legenda kívánságát, titokban helyezték örök nyugalomra Benedek Tibort. Egyenlőre még azt sem hozták nyilvánosságra, hogy hol nyugszik a sportoló.

A világ egyik legjobbja volt

Benedek Tibor a világ egyik legjobb balkezes vízilabdázója volt, 2000-ben, 2004-ben és 2008-ban is nyert olimpiai bajnoki címet. 2003-ban világbajnok lett Barcelonában, tíz év múlva ugyancsak a katalán városban lett újra vb-győztes, de akkor már a válogatott szövetségi kapitányaként.

A kezét fogták

Benedek Tibor állapota egy júniusi éjszaka fordult rosszra. A családot késő éjszaka értesítették a Korányi kórházból, ahol egy hete feküdt, hogy baj van. A betegágyhoz a vízilabdázó felesége, Epres Panni és Tibor édesanyja sietett. A kezét fogták. Így aludt el csendben, a szerettei körében. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Benedek Tibor