Nagy baj lehet, ugyanis szakemberhiány miatt bizonyos napokon szünetel a stroke- és neurológiai ügyelet a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórházban.

Nem tudták ellátni az ügyeletet

A hivatalos iratok tanúsága szerint az ügyeletet május több napján sem tudta ellátni az intézmény, a kialakult helyzetről a kórház hivatalos jelentést is tett az illetékes Nemzeti Népegészségügyi Központ felé. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Válaszolt a kórház

A szoljon.hu kérdéseivel kereste a kórház vezetését, azt szerették volna megtudni, hogy hová és mennyi idő alatt kerül a beteg stroke esetén, valamint, hogy ez az időintervallum elegendő-e, hogy ne szenvedjen valaki maradandó károsodást. A kórház az alábbi választ adta:

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezt mondja a főigazgató

“A térség egészségügyi ellátása folyamatosan biztosított, mindent megteszünk a hozzánk forduló betegek lehető legmagasabb szintű ellátása érdekében. Az érintett ügyeleti időszakokban az Országos Mentőszolgálat a betegeket egyenesen a Nemzeti Népegészségügyi Központ által kijelölt budapesti vagy debreceni intézményekbe szállítja attól függően, hogy melyik centrum van közelebb” – közölte Piroska Miklós főigazgató.

Mindent megtesznek

Az intézményvezető ezen túlmenően azt is mondta, a kórház mindent megtesz annak érdekében, hogy az érintett szakmákban biztosítani tudják a folyamatos és biztonságos betegellátást.

Szülni sem lehet

Mint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta a szolnoki kórházban már nem fogadnak szülésre anyukákat. Erről a Magyar Narancs egyik olvasója tájékoztatta a portált. A lap ezt követően megpróbált utánajárni az információnak, azonban hiába keresték meg az intézményt és annak főigazgatóját, illetve az Országos Kórházi Főigazgatóságot, választ egyik helyről sem érkezett.

Ezt mondja a hetényi kórház egyik orvosa

Végül a Hetényi kórház egyik orvosával sikerült beszélni, aki elmondta, hogy valóban kevesebb orvos dolgozik a szülészeten. Ennek egyebek közöt az az oka, hogy többen szülési szabadságon vannak, vagy más helyre mentek dolgozni, valamint több rezidens is távozott.

Kapcsolódó:

Ebben a két kórházban mostantól nem lehet szülni, ezzel indokolnak az intézmények

Három kórházat jelöltek ki

“Hétvégén, délután és éjszaka egy-egy orvos van bent, illetve behívható készenlétis van. Így nem tudnak újonnan, szülésre bejelentkező kismamákat fogadni” – mondta az orvos, továbbá kiderült: az ÁNTSZ három kórházat jelölt ki a kismamáknak, ahová bejelentkezhetnek szülésre. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép:

Kiemelt kép: szolnoki Hetényi kórház – Forrás: hgk.hu