Új éjszakai buszjárat indul 922B jelzéssel Budakeszin át Pátyra, Telkire, Budajenőre, Perbálra, Tökre és Zsámbékra. Az éjszakai járatok az eddigi óránkénti helyett 30 percenkénti, egyenletes eljutást biztosítanak péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon.

Új buszjárat

„A Nemzeti Közlekedési Központban megtartott egyeztetések után a Technológiai és Ipari Minisztérium számos régióban rendelt meg a Volánbusz Zrt.-től a korábbinál az utasok számára kedvezőbb, bővebb menetrendet a nyári főszezon indulásától” – írta Vitézy Dávid, a Technológiai és Ipari Minisztérium közlekedési államtitkára a Facebook-oldalán.

30 percenként járnak

Június 18-tól, a 922-es és az új 922B járatok együtt az eddigi óránkénti helyett 30 percenkénti, egyenletes eljutást biztosítanak péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszakákon Budakeszire, az új 922B járat pedig tovább is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Új éjszakai járat

Az államtitkár bejegyzése szerint az új járatok 0:48 és 2:48 órakor a Széll Kálmán térről indulnak 922B jelzéssel kékbuszként és tovább közlekednek Zsámbékig Páty–Telki–Budajenő–Perbál–Tök-útirányon át, ezzel új éjszakai hazajutási lehetőséget biztosítva az érintett településeknek Budapestről.

Zsámbék-Budapest járat

Visszafelé Zsámbékról 2:00 órakor indul a jövőben agglomerációs éjszakai járat a fővárosba. Az éjszakai járatokon a Volánbusz regionális járataira megváltott bérletei is érvényesek a megjelölt viszonylatokon belül.

Vonaljegyek is érvényesek

Vonaljegyből egy is elég végig a Széll Kálmán tértől Zsámbékig, sőt az agglomerációs részre (például budapesti bérlet mellé) kedvezményes jegyek is válthatók. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

17 éves a budakeszi járat

A Budakeszire óránként járó 922-es 17 évvel ezelőtt jött létre, amikor óriási civil sikerrel, sok év küzdelem után elértük a budapesti éjszakai hálózat teljes körű átalakítását és számos új, „900-as” éjszakai járat indítását. Most itt a lehetőség a továbbfejlesztésre, sűrűbb szolgáltatással Budakeszire és új kapcsolatokkal a budai agglomeráció további települései felé! – írja a közlekedéspolitikáért felelős államtitkár.

Balatoni vonatok

A tavaly már nagy sikert aratott, Szob, Vác és Dunakeszi felől Budapesten át Fonyódig közlekedő Jégmadár néven járó KISS-ek idén már az előszezonban is közlekednek hétvégente és egész nyáron elérhetők lesznek a Dunakanyar térsége és a Balaton között.

Öt járat indult

Hétvégén már öt járaton utazhattunk emeletes Kiss motorvonattal a Balaton déli partjára vagy a Balaton déli partjáról.

  • Szolnok–Újszász–Nagykáta–Budapest–Fonyód
  • Nyíregyháza–Debrecen–Budapest–Siófok
  • Szob–Vác–Budapest–Fonyód
  • Szolnok–Cegléd–Budapest–Siófok
  • és csak vasárnap: Fonyód–Budapest

Két hónapig közlekednek

Az idei nyári főszezoni menetrendben, június 18-tól augusztus 28-ig az ország korábbinál több régiójából lehet eljutni átszállás nélkül vonattal a Balatonhoz, több helyen a korszerű, emeletes KISS motorvonatokkal.

Kiemelt  kép: illusztráció