Még húsz évvel ezelőtt is úgy éreztük, hogy aki elmúlt ötven, az bizony már öreg. Azonban ha most megnézel egy ötven év feletti embert, azt mondanád rá, hogy ő bizony nem az idősek, hanem inkább a középkorúak táborát erősíti!

Hogy miért van ez? Fejlődik az orvostudomány, a testet is sokkal hatékonyabban lehet ápolni, egyszerűbb és biztonságosabb lett az élet. 

Így aztán nem csoda, ha ötven felett még nem temetik magukat az emberek, hanem épp ellenkezőleg: rákapcsolnak, hogy minél tovább tudják megőrizi az egészségüket! 

Hogy mit is lehet tenni? Az UDOOR fürdőkádajtó szakemberei, akik egész sokat mozognak ötven feletti emberek között, kitűnően össze tudják foglalni a fő pontokat.

Első a mozgás

Attól, hogy idősödünk, nem mentesülünk a mozgás alól.

Ha nem szeretnénk, hogy testünk berozsdásodjon, és a hétköznapi rutinok is erőfeszítéssé váljanak, érdemes visszavezetni a mozgást az életünkbe!

Megannyi szervezet, sportegyesület foglalkozik már az időskori sporttal, így aztán kedvünkre válogathatunk!

  • Egyre nagyobb népszerűségnek örvend a nordic walking, ami nem igényel nagy anyagi befektetést, ellenben nagyon szép tájakra is elvihet az új hobbid, ami további töltődést eredményez.
  • Az úszás, a gyógyvizes fürdőzés örök kedvenc marad, és minden izmot megmozgat. Sőt akár kitűnő társaságot is hozhat magával a rendszeres fürdőbe járás.
  • A jóga, a pilates és a gerinctorna ugyan eléggé új keletű mozgásformák, de mégis rengeteget adnak, hiszen az izmainkat dolgozzák meg kitűnően.

Ha azt gondolod, hogy nem fontos, hogy ötven felett fitt és ruganyos legyél, akkor próbáld ki, hogy milyen rendszeres testmozgás nélkül ötvenöt évesen kiszállni a kádból! Vagyis inkább ne, mert rengeteg veszélyt hordoz magában!

Második az étkezés

Természetesen a mozgás a megfelelő étkezés nélkül fabatkát sem ér, így a mozgás mellett arra is érdemes odafigyelni, hogy hogyan, mennyit és mikor étkezel.

Mutatjuk a fő pontokat!

  • Kevesebb cukor, só, több kalcium
  • Kevesebb tészta, több rizs, hajdina, zab
  • Kevesebb zsír, több Omega-3 olaj
  • Sok fehérje
  • Kevesebb tea, üdítő, több víz
  • Minél színesebben táplálkozol, annál jobb

Természetesen ezekről órákat lehetne beszélni, de ha fő irányvonalakat megjegyzed, és egy kicsit is változtatsz a jó irányba, a tested meg fogja hálálni! 

Végül, de nem utolsósorban: a prevenció, a fürdőkádajtó

Az előzőekben bemutatott irányvonalak ellenére érdemes megelőző intézkedéseket tenni: például a fürdőkádra fürdőkádajtót szereltetni az UDOOR fürdőkádajtó szakembereivel, hogy soha ne okozzon problémát az, hogy ülőfürdőt vegyél!

Tegyél meg mindent a testedért és a biztonságodért, hogy minél tovább élvezhesd gondtalanul az életet és szeretteid közelségét! Mozogj, táplálkozz egészségesen, és tedd otthonod minél veszélytelenebbé! Ha mindez megvan, már csak élvezned kell az életet! Menni fog?

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!