Páty, Telki és Biatorbágy nagyon jól jár! Elkezdődött az M1-es pátyi lehajtójának és az összekötő útnak a fejlesztése, egy éven belül pedig felújítják a Páty és Telki közötti útat is – mondta a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportálnak a pátyi polgármester.

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő  Zrt. megkezdte Páty mellett a Zsámbéki-medence autós közlekedését is jelentősen megkönnyítő fejlesztés előkészítését – derül ki a közbeszerzési adatokból.

 


A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit havonta már több mint 270.000 ember olvassa! Vállalkozások számára készült ajánlatainkért klikk ide!


 

A két szakaszból álló építkezés során összesen 2,5 kilométernyi új utat adnak majd át. Jelenleg a tervezett pálya első szakaszán a kiviteli és a kisajátítási tervek elkészítésére, a második részén pedig az engedélyeztetési és környezetvédelmi dokumentáció előállítására írtak ki pályázatot – írja a Pestpilis.hu.

A BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál kérdésére Székely László, Páty polgármestere elmondta, hogy nagyon jó hír a beruházások elindulása nem csak Pátynak, de a környező településeknek, Biatorbágynak és Telkinek is.

Két fejlesztés indul meg. Az egyik az M1-esen kialakított új, pátyi lehajtó lesz, ami a Sasfészek pihenőtől indul és a település nyugati végén, az úgynevezett zsámbéki kanyarnál éri el Pátyot. Ez az út két éven belül megépülhet – tette hozzá a polgármester.

Székely László azt is elmondta hírportálunknak, hogy ezzel egy időben, sőt lehet, hogy már 2019-ben teljesen felújítják a Páty és Telki közti útszakaszt, így a Telkiben élők számára is közelebb kerül az autópálya. A biatorbágyiaknak pedig azért lesz előnyös ez a fejlesztés, mert nem rajtuk megy keresztül Páty és Telki autópályáról érkező forgalma – jelentette ki a polgármester.

 

Korábbi cikkünk a témában:

Sasfészek-tó Pátynál, egy zsebkendőnyi vadon az M1-es autópálya mellett

 

A másik fejlesztés keretében két körforgalom épül majd 2022-ig a Pátyi ipari park területén, a Sasfészek-tó környékén  – mondta a polgármester.

Kiemelt kép: illusztráció