Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 817 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 9 idős, krónikus beteg, ezzel 47 főre emelkedett az elhunytak száma. 71 fő pedig már gyógyultan távozott a kórházból.

Újabb 9 beteg halt meg Magyarországon koronavírusban az elmúlt 24 óra alatt. A fertőzöttek száma pedig már 817 főre emelkedett.

Több magyar úszó is beteg lett

A magyar úszók közül többen is külföldön edzőtáboroztak az elmúlt hetekben, majd március közepén tértek vissza. Ezután még volt edzésük, mert olyan országokban jártak, amelyek nem szerepeltek a listán, így úgy gondolták, nem kell karanténba vonulniuk. Ám a közös edzőtábor feltétele volt, hogy két negatív teszteredményt kell produkálni, sokaknál a második eredmény lett pozitív. A világbajnok Kapás Boglárka volt az első, aki bejelentette, hogy koronavírussal fertőződött.

„Körülbelül 15 pozitív koronavírusteszt volt a magyar úszók és edzőik között” – mondta Soós Csaba, a Magyar Úszószövetség szövetségi kapitánya.

Az úszóválogatott tagjainak, a hétvégén újabb tesztjei lesznek, és ezeket egészen addig csinálják, míg nem lesz mindenki negatív.

Kiemelt kép: illusztráció – MTI/Balogh Zoltán