Dél körül egy rendőrmotor szenvedett balesetet Törökbálint legveszélyesebb kereszteződésében. A Bajor Gizi utca és a Kerekdomb utca kereszteződésében jónéhány baleset történt a közelmúltban, pedig a Kerekdomb utcán STOP-tábla jelzi az elsőbbségi viszonyokat.

Motoros elé kanyarodott

Ebben az esetben mindkét jármű a Kerekdomb utcán haladt, a motoros rendőr megkülönböztető hang- és fényjelzést használva a dombról lefelé, a Skoda Roomster pedig a Bajcsy-Zsilinszky út felől felfelé. Amikor a kereszteződéshez értek, a Skoda vezetője balra, a Bajor Gizi utcára kanyarodott, sajnos éppen a motoros elé. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Az autó hátsó részébe rohant a rendőr

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem tudott fékezni

A rendőr erre nem számíthatott, így fékezni sem volt ideje, a BMW márkájú motor a Skoda jobb oldalába rohant, a járőr pedig az úttestre zuhant. Végtagsérülései keletkeztek, a helyszínen a mentők még törésre is gyanakodtak, ezért azonnal a Honvéd kórházba szállították, a röntgen után azonban kiderült, hogy szerencsére csak zúzódásos sérülései lettek.

Itt történt a baleset

Azt hitte, szabályos

Információink szerint a Roomster vezetője nem sérült meg a balesetben, sőt, egy ideig meg volt győződve arról, hogy ő teljesen szabályosan közlekedett, de erről gyorsan bebizonyosodott, hogy tévedés.

Elszállították a motort

Nem jártak a buszok

A baleset miatt a kereszteződést órákra lezárták, a 88-as, 88A és a 172-es autóbuszok a külső végállomások felé terelve közlekedtek, nem érintették a Köztársaság tér és a Kerekdomb utca megállót, valamint a 172-es autóbusz az Idősek otthona megállót sem. A 173-as autóbusz pedig Kelenföld vasútállomás M felé közlekedett terelve, nem érintette a Kerekdomb utca és a Köztársaság tér megállót.

Másik eset

Ahogy írtunk róla, a Hungária körút zuglói szakaszán, közvetlenül egymás után két, megkülönböztető hang- és fényjelzést használó Skoda rendőrautó is ugyanolyan balesetet szenvedett, ugyanabban a kereszteződésben… Ahogy mondani szokták, ilyen nincs és mégis van.

Lendületből jött az Audi

Az első és a második járőr is az Egressy úton a Mexikói út felől akart keresztül hajtani a Hungária körúton. Az első zöld jelzésen érkezett, ám a balra kanyarodók miatt az 1-es villamos pályájánál beragadt a kereszteződésbe, majd, amikor már el tudott indulni, mögötte a lámpa pirosra váltott. A Thököly út felől érkező járművek a belső és a középső sávban ugyan megálltak, hogy átengedjék a megkülönböztető jelzést használó rendőrautót, a külső sávban viszont egy Audi kombi lendületből a Skoda jobb hátsó kerekének ütközött.

Sokkot kapott a rendőrnő

A Skoda keresztbe fordult az ütközés hatására, a légzsákjai kirobbantak, a jobb első ülésen ülő járőr hölgy meg is sérült, a szolgálati fegyvere ütötte meg az oldalát, illetve szemből a légzsák, valamint sokkot is kapott. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: motorosangyal.hu