Gödön Balogh Csaba le akarja cserélni a DK-s és LMP-s alpolgármesterét, erre válaszul a DK és az LMP összeállt a helyi fideszesekkel és megszavazták a polgármester felfüggesztését. Tegnap este a DK kiadott egy hangfelvételt, ezzel támadja a polgármestert. Nem sokkal később a Momentum bejelentette, manipulált felvételről van szó és nyilvánosságra hoztak egy másik, eredetinek mondott hanganyagot. Van egy apró, de jelentős különbség a két felvétel között.

A gödi vita a Samsung-gyártól indult, de már rég nem arról szól, hogy a kormány különleges gazdasági övezetté nyilvánította a települést. A helyi polgármester, Balogh Csaba bejelentette, hogy szeretné lecserélni a választások idején vele szövetséges DK és LMP által delegált két alpolgármestert, mert szerinte azok nem jól végzik a munkájukat, állítása szerint be sem jártak dolgozni.

A polgármester leült tárgyalni a DK-val, az LMP-vel és alternatívákat kínált a vele szövetséges két pártnak. A tárgyalás során hangfelvétel készült. A DK-hoz ebből adott ki egy összevágott részletet és ez alapján vádolják azzal a momentumos polgármestert, hogy összeállna a fidesszel, mert fideszes alpolgármestert akar.

Fülöp Zoltán, Göd LMP-s alpolgármestere és Lőrincz László, Göd DK-s alpolgármestere (zakóban) – őket váltaná le a polgármester – Forrás: ATV

Különbség a két felvétel között

A Momentum által kiadott hangfelvételen szó szerint a következő hangzik el:

„Azt tudod, ugye, hogy egy alpolgármesterre mindenképpen szükséged van? – Igen. Ennek tudom javasolni: Pintér Gyurit, Andrejka Zombort, Hlavács Juditot. Ki az, akiben a legjobban megbíztok? És remélem nem a Pintér Gyurit mondjátok. Egyszerűen ezek közül az emberek közül tudnék választani olyan embert, akiben megbízom annyira, hogy rá tudjam bízni a helyettesítést” – mondta a Balogh Csaba polgármeter a hangfelvételen.

A DK által kiadott hangfelvételből hiányzik a fenti vastagon szedett két mondat, így viszont teljesen más értelmet nyer a polgármester beszéde, hiszen az említett Pintér György fideszes, míg Andrejka Zombor momentumos, Hlavács Judit pedig párbeszédes képviselő.

A Momentum felvétele alapján tehát a polgármester lehetőségeket kínált és elmondta, bízik abban, hogy nem a fideszest fogják a szövetségesei választani. A DK felvételéből pedig ennek az ellenkezője tűni ki, az, hogy a polgármester a fideszes alpolgármester-jelöltben bízna meg.

Pintér György, Göd Fidesz-KDNP képviselője, akinek a neve más kontextusba került a DK által kiadott felvételen – Kép forrása: god.piarista.hu

A Momentum weboldalán kiadott közleményben többek között ezt írják: Reméljük, hogy a DK honlapján közzétett manipulált hangfelvétel egyéni magánakció, és nem a párt hivatalos álláspontját és stratégiáját tükrözi. A Momentum elnöksége a mai nap folyamán minden érintett párt elnökségéhez levélben fordul a gödi helyzet országos rendezése érdekében.

Minden eshetőségre felkészült a gödi polgármester

A BudaPestkörnyéke.hu hírportálnak tegnap interjút adott Balogh Csaba polgármester, aki elmonda, több opciót ajánlott a szövetséges pártoknak, a DK-nak és az LMP-nek a két alpolgármester cseréjével kapcsolatban, de mint fogalmazott „Nem voltak alkuképesek semmilyen szinten”.

Jelenleg az az LMP-s Fülöp Zoltán alpolgármester helyettesíti a felfüggesztett polgármestert, akit Balogh Csaba le akart cserélni. A felfüggesztett polgármester úgy fogalmazott portálunknak, hogy a felfüggesztést követően minden eshetőségre felkészült, de azt tartja valószínűnek, hogy egy ideig még igyekeznek majd hatalmi játszmáikat megnyerni egyes képviselők a többségük erejénél fogva, de nem lesznek képesek kitartani négy évig, hogy addig folyamatosan felfüggesztésben tartsák őt.

A felfüggesztett polgármester most a várost járja és bekopogtat mindenkihez. Mint fogalmazott: “A kopogtatás során megnyugtatom az embereket, hogy rám továbbra is számíthatnak. A lakosok kívánságait megvalósíthatóságuk szerint kategorizálom: mi az, amit könnyű megvalósítani a testülettől függetlenül, és mi az, amit hosszú távú tervként érdemes összegyűjteni” – mondta portálunknak a gödi polgármester.

Kiemelt kép: Balogh Csaba, Göd polgármestere – Forrás: Facebook/Balogh Csaba