Egymás után zártak be az ismert fitneszguru üzletei. Úgy tűnik eldőlt, hogy valójában mekkora is a baj.

Logisztikai átállás?

Az Update termékeket áruló üzletek közül számos lehúzta a rolót az elmúlt időszakban, ahogyan arról mi is beszámoltunk. Sokan már a hatalmas birodalom bukását vizionálták. Az RTL igyekezett utánajárni annak, hogy miért zárt be több szóban forgó üzlet is, amire Schobert Norbi röviden válaszolt: logisztikai átállás van. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiderült az igazság

A talpon maradt értékesítők közül több a csütörtöki és pénteki napon arról számolt be, hogy újra kaptak árut. „Ma reggel több boltunkba megérkeztek a kenyerek is!”, „Rengeteg áru érkezett üzletünkbe, és a következő napokban is folytatódik a raktérkészletünk feltöltése” – bukkant rá a győri és budaörsi Norbi Update üzletek posztjaira a Világgazdaság.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem kaptak árut az üzletek

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a Norbi cégével kapcsolatban lévő franchise-üzletek áruhiánnyal küzdöttek. A 24.hu úgy tudta, hogy ez azért következett be, mert a fitneszguru cége tartozott az áru kiszállításáról gondoskodó cégnek.

Norbi tömören fogalmazott

Az RTL többször is megpróbálta elérni az üzletembert, sokáig sikertelenül. Végül a Fókusz sikerrel felvette a kapcsolatot Norbival. Azt mondta akkor, hogy ezen a héten részletesebben nyilatkozni fog.

Beismerte közvetve az üzletek bezárását

Rengeteg Update üzlet ajtajára került lakat. Norbi erre azt mondta, nem csak ezek zártak be, hanem sajnos sok más üzlet is bezárt idehaza. Ezzel vélhetően a gazdasági válság következményeire kívánta felhívni a figyelmet, amelyben kétség kívül nem csak az ő üzletei érintettek.

A webáruház nem működik

Jelenleg a norbi.hu webshopjából nem lehet termékekekt rendelni. A látogatókat egy rövid üzenet fogadja: “Kedves Vásárlóink! Technikai okok és költözés miatt a webáruház szünetel. Megértéseteket köszönjük!”

Ezek is érdekelhetnek!

Norbi cége kilenc éves

A nyilvánosan fellelhető adatok alapján 2013-ban alapították Norbi Update Lowcarb Zrt.-t. A tavalyi árbevétele 2,3 milliárd forint volt. Az adózott eredmény már nem ilyen kecsegtető: kevesebb, mint kétmillió forint.

Előtte még veszteséges is volt

2020-ban 135 millió forintos minuszt kellett elkönyvelnie Norbi cégének. A Nemzeti Cégtár nem tart nyilván negatív információt a cégről. Nem csak itthon, hanem Szlovákiában is vannak franchise üzletek.

Rengeteg a friss poszt

A Norbi és az Update oldala nevű Facebook oldalon rengeteg új poszt található. A ceglédi üzletben 20%-os kedvezményt adnak a szaloncukorra. A dorogi, a szegedi és a tatai üzlet posztjait is megosztották. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Schobert Norbi – Forrás: RTL KLUB