Rugdosták és fojtogatták az első osztályos kislányt az osztálytársai egy szombathelyi iskolában. A kisiskolást régóta bántalmazták a gyerekek, csúfolták és lökdösték is. A bántalmazott gyereknek megsérült a bordája, a kislány kórházba került. 

Folyamatosan bántalmazták 

Egy első osztályos kislányt rendszeresen bántalmazott három kislány osztálytársa a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskolában. A gyerekek a társukat csúfolták, lökdösték, és elvették az ennivalóját. De előfordult az is, hogy gyomorszájon vágták a mosdóban, megrugdosták, egy alkalommal pedig egyikük fojtogatta is. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket. 

Sérülést szenvedett 

A kislány a fojtogatás után kórházba is került, de a rugdosás után is jártak vele a szülők a szombathelyi kórház sürgősségi osztályán, mert bordazúzódása lett. A szülők a következő tanévtől másik intézménybe íratják a gyereküket. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A tanítótól is félnek 

A Nyugat.hu azt írta, a közelmúltban kaptak egy levelet egy szülőtől, amelyből a fentieken kívül az is kiderült, hogy vannak gyerekek, akik félnek iskolába menni, mert az egyik tanító is gyakran kiabál velük, sok a veszekedés a tanulók között, és tartanak attól, hogy őket is bántani fogják. A bántalmazott kislány édesanyja nem szeretett volna beszélni az ügyről, de a levélben leírtakat megerősítette a lapnak.

Szorongó lett a kislány 

A kislány legtöbbször nem is merte elmondani a szüleinek, hogy mit tettek vele. Az amúgy is visszahúzódó, félénk kislányt nagyon megviselték a történtek, a szorongása testi tünetekben is jelentkezett: fájt a gyomra, hányt és hasmenése volt, jelenleg is pszichológushoz jár.

A családsegítő is bekapcsolódott az ügybe

A szülők először beszéltek a bántalmazó gyerekek szüleivel, majd az osztályfőnökkel és az igazgatóval is, utóbbiak kérték a Család- és Gyermekjóléti Központ segítségét, akik bekapcsolódtak az ügybe. A lap megkereste a Gothard-iskolát és a Szombathelyi Tankerületi Központot is. 

Megszólalt a tankerület 

Takácsné dr. Pálhegyi Beáta szakmai vezető, tankerületi igazgatóhelyettes válaszában azt írta, hogy a kialakult helyzet rendezése érdekében az iskola vezetői többször találkoztak az érintett szülőkkel, és értesítették a gyermekjóléti szolgálatot is, emellett az osztályfőnök folyamatosan tájékoztatta az iskola vezetőségét.

Az iskola segít

Arra a kérdésre, hogy mit tesznek annak érdekében, hogy helyreállítsák a szülők bizalmát, azt írták: a tankerület minden szükséges segítséget megad az iskola részére, és amennyiben indokolt, külső szakemberek bevonásával teremti meg a kiegyensúlyozott nevelési, oktatási feladatok ellátásának feltételeit. A Budapest és Környéke hírportál legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 252 ezernél is többen követnek minket. 

Kiemelt kép: a szombathelyi Gothard Jenő Általános Iskola