A 75-ös trolira és a 139-es autóbuszra hétvégente és ünnepnapokon is csak az első ajtónál lehet felszállni január 15-étől, szombattól, akinek nincs érvényes jegye, az a járművezetőtől tud vásárolni.

Biztonságérzet

A BKK tapasztalatai azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, és az intézkedésnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Másutt is

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be hétvégékre az első ajtós felszállási rendet, míg a csepeli buszokra, az újpesti 220-as buszra és a dél-pesti 68-as buszra hétköznap is csak így lehet felszállni – emlékeztettek.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A hét eleje óta

A 32-es autóbuszra hétvégente, a 68-as autóbuszra pedig hétköznapokon is csak az első ajtónál lehet felszállni január 8-tól. A 32-es buszon munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni – fűzték hozzá.

Megszokják

Azt tapasztalták, hogy az utasok néhány nap alatt megszokják az új rendet, és zökkenőmentes az érintett járatok forgalma – olvasható a BKK közleményében.

Ahol nem növeli a menetidőt

A BKK már tavaly nyáron arról írt, hogy “a javuló jegy- és bérletvásárlási szokások és az utasok biztonságérzetének növelése miatt a jövőben minden olyan vonalra kiterjeszteni tervezi az első ajtós felszállási rendet, ahol az nem okoz fennakadást vagy nem növeli jelentősen a menetidőt”. 

13 éve

Az első ajtós felszállási rend 2009 óta létezik Budapesten, azóta több mint 200 vonalon, több mint 500 járművezetővel működik a rendszer.

Ez is érdekelheti

Útfelújításokat jelentett be a BKK

Tavasszal megújul a XV. kerületi Erdőkerülő utca és Zsókavár utca; ezzel egy időben korszerűsítik a Szentmihályi út egy részét is. A 69-es villamos Fő téri megállóhelyét akadálymentesítik, ennek köszönhetően a járat utasai könnyebben le tudnak szállni a járművekről, a hétvégente közlekedő alacsonypadlós villamosokról pedig a kerekesszékkel és babakocsival közlekedők akadálymentesen fel- és leszállhatnak a peronoknál.

Gyalogosoknak is jobb lesz

Három új gyalogátkelőhelyet is kialakítanak, korszerűsítik a közvilágítást, több helyen felújítják a járdákat, illetve figyelmeztető és tájékoztató burkolattal biztosítják az akadálymentes és biztonságos közlekedést. Zöldebb is lesz a környezet, mivel fákat, valamint csaknem 6500 cserjét is ültetnek – olvasható a közleményben.

Címlapfotó: BKK.