Újabb két kormánypárti politikus került házi karanténba, miután Hollik Istvánról, akiről kiderült, hogy koronavírussal fertőződött.

A Fidesz és a KDNP két országgyűlési képviselője is találkozott a hétvégén Hollik István kommunikációs igazgatóval, akinél koronavírus-fertőzést mutatott ki a teszt. Erről a BudaPestkörnyeke.hu ebben a cikkében írt részletesen.

Hende Csaba frakcióvezető-helyettes, az országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke, valamint Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője is házi karanténba került, ám mindkettejük tesztje negatív lett.

Szerda reggel derült ki, hogy a Miniszterelnökséget vezető Gulyás Gergely és a helyettese, Orbán Balázs a múlt szombaton egy Balaton-parti magánrendezvényen vett részt egy koronavírusos emberrel.

Ezután közölte Hollik István  a Fidesz kommunikációs igazgatója hogy róla van szó, az ő tesztje lett pozitív. A parlamenti képviselő hétfőn és kedden rosszul érezte magát, jelenleg azonban már a karantén szabályait betartva dolgozik tovább.

Gulyás Gergelyen és Orbán Balázson kívül Dömötör Csaba, Kovács Zoltán és Farkas Örs is karanténba került. Mindegyikük részt vett a Balaton-felvidéki kertipartiban, amelyet egy kúriában tartottak. A BudaPestkörnyeke.hu a szombati rendezvényről ebben a cikkében írt.

Varga Judit igazságügyi  miniszter is karanténba vonult, ő nem volt a szombati rendezvényen, hanem pár nap múlva találkozott Hollik Istvánnal. Dunakeszi polgármestere is házi karanténban van.

Duplájára nőtt a fertőzöttek száma

Rohamosan nő Magyarországon a fertőzöttek száma, csak csütörtökön 132 új beteget regisztráltak. Jelenleg 7-en vannak lélegeztetőgépen.

Kiemelt kép: illusztráció