A háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is koronavírusos lett, ezért nem tud indulni a hétvégi ISL-sorozathoz tartozó versenyben a hollandiai Eindhovenben.

A múlt héten még úszott

Hosszú Katinka a múlt héten a rövid pályás országos bajnokságon versenyzett, de nem tudott nyerni Kaposváron, több számban a dobogóról is leszorult. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem túl sikeres visszatérés

Hosszú Katinka első alkalommal versenyzett a tokiói játékok óta: a háromszoros olimpiai bajnok klasszis 100 méter vegyesen volt érdekelt, és ugyan az előfutamból a legjobb idővel került a döntőbe (1:00.34), a fináléban Jakabos Zsuzsanna és Sebestyén Dalma is megelőzte őt.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Nagyon vigyázzatok magatokra

Akkor mire van az oltás?

Az eset azért is aggasztó, mert az olimpián szereplő sportolóknak be kellett oltatniuk magukat, különben nem vehettek részt a júliusban rendezett tokiói olimpián. Hosszú a második oltását áprilisban kapta.

Egy másik magyar olimpiai bajnok is elkapta a vírust

Három napja Milák Kristófról derült ki, hogy ismét elkapta a vírust. Ő Tokióban aranyérmet szerzett úgy, hogy tavaly megfertőződött már egyszer.

Valószínűleg nem indulnak

December 16-21. között rendezik az úszók rövidpályás világbajnokságát Abu Dhabiban, az egyik magyar versenyző sem tud elindulni rajta.

Milákról van jó hír is

Kristóf szerencsére tünetmentes, negatív tesztet produkált. Hétfőn át kell esnie a kardiológiai vizsgálaton, amelynek eredménye után kaphatja vissza a versenyzési engedélyét, ugyanis a pozitív koronavírusteszt a sportolói engedély automatikus felfüggesztésével jár. Ha minden rendben lesz, akkor fokozatosan elkezdheti a munkát – mondta Milák edzője a Borsnak, aki hozzátette, hogy a csapatának többi tagja már gőzerővel készül az úszók decemberi rövidpályás világbajnokságára.

Neves rockzenészek életveszélyben

Orbán Viktor a Kossuth rádióban

A Kossuth rádió reggeli műsorában Orbán Viktor kijelentette, hogy a virológusok szerint nyakig ülünk a negyedik hullámban, a neheze pedig még csak most jön.. A miniszterelnök azt is elmondta, a szakemberek álláspontja szerint a csúcsponton még nem vagyunk túl, emiatt pedig a számok is egészen biztosan emelkedni fognak.