Újabb mérföldkő a szentendrei SPAR újjáépítésében! Az eredeti terv az volt, hogy a MOL eladja a Vasúti villasori kutat, de úgy döntöttek, megtartják, átépítik és tovább üzemeltetik azt. E mellett új töltőállomást nyitnak a volt LUKOIL-kút helyén, így nemsokára két MOL benzinkút lesz Szentendrén. A cég ezen felül részt vesz majd az állomás környékének fejlesztésében is.

Megtartják a villasori kutat

A MOL részvételével háromoldalú tárgyalásokkal folytatódott az állomás környékének önkormányzati tulajdonú részét érintő beruházás előkészítése. Az eredeti terv az volt, hogy a MOL eladja a Vasúti villasori kutat, de úgy döntöttek, megtartják, átépítik és tovább üzemeltetik azt. E mellett új töltőállomást nyitnak a volt LUKOIL-kút helyén, így nemsokára két MOL benzinkút lesz Szentendrén. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Részt vesznek a környék fejlesztésében

„Javasoltam, hogy vegyenek részt az állomás környékének fejlesztésében. Ezt el is fogadták, és vállalták azt is, hogy az új áruház működéséhez, az áruszállításhoz szükséges feltételeket biztosítják. A városrész fejlesztése érdekében tehát háromoldalú együttműködés fog történni” – írta Facebook-oldalán a város polgármestere, Fülöp Zsolt.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Októberben indulhat a munka!  

„Ezekkel a tárgyalásokkal elvégeztük a munka legnehezebb részét, ezután már gördülékenyen tudnak haladni a munkálatok. A sikeres egyeztetésnek köszönhetően októberben végre elkezdődhet a leégett üzlet elbontása és az építkezés” – tette hozzá.

Vegyes vélemények

„Jobb lett volna, ha megszűnik itt a kút. A 11-es út mellett sokkal jobb helyen van. Legalább nem járnának be a Vasúti villasorra a buszok” – írta egy kommentelő. Volt olyan is, aki örült a döntésnek, vélhetően megszokta, hogy rendszeresen a villasoron tankolja tele az autóját.  

A régen várt levél

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról júliusban, hogy régóta várt levelet hozott a postás Szentendrére a Pest Vármegyei Kormányhivatal hivatalosan értesítette a város önkormányzatát, hogy megadja a SPAR áruház építési engedélyét. A kormányhivatal határozatából kiderül, hogy a vonatkozó kormányrendelet szerint valamivel több, mint félmilliárd forintos számított értékű beruházás során hozzávetőlegesen 2200 négyzetméteres mélyparkoló épül, amely felett hasonló méretben épül fel az áruház, 1115 négyzetméteres eladótérrel, valamint a hozzá tartozó raktárakkal, öltözőkkel és egyéb helyiségekkel. 

Másodjára pályázott a SPAR

Ismert, hogy a 2021 tavaszán leégett SPAR áruház területének és környezetének hasznosításával kapcsolatosan pályázatot írt ki a önkormányzat. Az első pályázati kiírásra nem érkezett érvényes ajánlat, a megismételt kiírásban azonban a SPAR Magyarország Kft. érvényes ajánlatot adott be, amelyet elfogadott az önkormányzat.

Kellett az engedély

A szerződéskötést követően a tervek elkészültek, az építési engedély megszerzéséhez azonban az érvényben lévő plázarendelet értelmében a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatalnál működő plázabizottság engedélyére volt szükség, ezért az építési engedély kérelmet és a hozzá kapcsolódó plázafelmentés kérelmet a SPAR Magyarország Kft. benyújtotta – elevenítette fel a történeteket a szentendre.hu.  

Jövő karácsonykor kinyithat az áruház

Az érintett terület 10 évre tervezett komplex fejlesztésének első lépcsőjeként a leégett épület torzója tűnik el, és a helyén ideiglenes parkoló létesül. Ezt követően a mélygarázs és fölötte az áruház, majd a felszíni parkolók épülnek meg. A fejlesztési területet határoló Vasúti villasoron pedig járda épül, zebrát alakítanak ki, és fásításra is sor kerül. A tervek szerint jövő karácsonykor újra itt vásárolhatnak a szentendreiek. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: marad a helyén a Mol-kút. Fotó: Facebook/Fülöp Zsolt polgármester