A rendőrök a budapesti metrók és a villamosok után most a 80-as troli vonalát ellenőrizték.

Rendszeres ellenőrzések

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a Budapesti Közlekedési Központtal kötött stratégiai partnerség  keretében közösségi közlekedési eszközökön tart rendszeres ellenőrzéseket az utasok biztonsága érdekében. Ezúttal 2021. december 16-án ellenőrizték a 80-as trolit, annak a megállóhelyeit és azok környékét. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Intézkedni is kellett

Buszsáv szabálytalan használata, köztisztasági szabálysértés, közterületi alkoholfogyasztás és a gyalogosok szabálytalan közlekedése miatt intézkedtek az akcióban résztvevő egyenruhások.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Volt, aki maszkot nem viselt

A rendőrök a szabálytalanságok miatt 11 emberrel szemben helyszíni bírságot szabtak ki, míg 7 embert maszkviselési kötelezettség figyelmen kívül hagyása miatt figyelmeztettek.

Egy korábbi akció eredménye:

Várható még hasonló

A Budapesti Közlekedési Központ és a Budapesti Rendőr-főkapitányság stratégiai együttműködésének keretében kiemelten kezeli a fővárosi közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát. A lakossági visszajelzéseket figyelembe véve további hasonló ellenőrzések is várhatóak, írja a police.hu.

Videón az ellenőrzés

Legutóbb a 3-as villamoson ellenőriztek

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta 2021. december 8-án a 3-as villamoson jártak a rendőrök, ellenőrzés céljából.

Lopós nőt fogtak meg

Az akció során a rendőrök ellenőrizték a maszk használatát, elfogtak egy lopás miatt körözött nőt, két szabálytalan gyalogossal szemben helyszíni bírságot szabtak ki, egy emberhez pedig mentőt hívtak.​ A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: police.hu videorészlet