Újabb zaklatási ügy került napvilágra. Ezúttal az Újszínház egyik ismert színésze zaklathatta kolléganőjét.

Egy állami kitüntetéssel is rendelkező, ismert színész zaklatott állítólag egy nem színész alkalmazottat az Újszínházban. A hvg.hu megkereste Dörner György igazgatót, de amikor azt kérdezték tőle, meg tudja erősíteni, hogy történt-e szexuális visszaélés az általa vezetett színházban 2016-ban, állítólag megköszönte az érdeklődést és bontotta a vonalat.

A hvg.hu-nak színházi körökből többen megerősítették a zaklatás megtörténtét. Az Új Színház vezetése, konkrétan Dörner György pénteken levelet kapott a fenntartó Fővárosi Önkormányzattól, amelyben azonnali tájékoztatást kértek az állítólagos szexuális visszaélésről.

Az állítólagos szexuális visszaélést tetézi, hogy az ügyet állítólag el akarták tussolni. A portál szerint Dörner mindössze annyit tett, hogy elkülönítette egymástól a történet két szereplőjét.

Az Index úgy tudja, hogy az elkövető az áldozatot lefogta, a ruhája alá nyúlt, és fogdosta.

Ez már a negyedi színházi zaklatási ügy, amely nyilvánosságra került az elmúlt években. Először Marton Lászlóról derült ki, hogy Sárosdi Lilla színésznőt zaklatta. Az azóta már meghalt rendezőt a Vígszínház azonnal elbocsátotta.

Aztán az Operattszínházban tört ki a botrány, az akkor igazgató Kerényi Miklós Gáborról derült ki, hogy nem bánt kesztyűs kézzel a fiatal művészekkel. Őt is elküldték az intézményből.

Pár hete pedig Gothár Péter rendezőt bocsájtották el a Katona József Színházból, miután az egyik fiatal színésznőt zaklatta. Erről az esetről a BudaPestkörnyeke.hu agglomerációs hírportál itt írt részletesen.

Kiemelt kép: Új Színház – Forrás: szinhaz.org