Sajnálattal tudatjuk, hogy Kulka János futó előadásainkban határozatlan ideig nem lép színpadra – írja a színművésznek munkát adó társulat.

Pótolhatatlan

Személyisége pótolhatatlan, ezért meglévő szerepeibe az őszi félévben az előadások rendezője, társulatunk művészeti vezetője, Soós Attila ugrik be. A tavaszi félévtől pedig szerepeit átértelmező rendezői koncepcióváltás mellett, Takács Katalin színművész veszi át – írják a Trojka Színházi Társulás Facebook-oldalán.

A közlemény

Kulkára írták a szerepet

A hét elején számoltunk be arról, hogy Kulka János a 2016-os stroke-ja után először vállalt szöveges szerepet nagyjátékfilmben. A játszma című kémthrillerben egy olyan karaktert alakít, aki agyvérzést kap a sztori elején, és afáziával küzd: mindent megért, de nehezen tudja kifejezni magát. Köbli Norbert forgatókönyvíró Kulka János jelenlegi állapotára szabta a szerepet. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elveszítette beszédét

Kulka János betegsége miatt szinte teljesen elveszítette beszédkészségét és mozgáskoordinációs problémái is voltak. A a Marie Claire-nek adott interjúban most azt mondja,  sokat rágódik a sorsán, hogy miért vele történt mindez.

3 nyelven beszélt

„Annyira, de annyira jó színész voltam. Most meg nézd meg, mi lett belőlem. Elfelejtem a szövegeket. A stroke előtt angolul, franciául és németül is tudtam. A stroke után magyarul is alig” – mondja az interjúban.

Kulka János szerelmes

A színművész mindig titkolta magánéletét. Csak annyit lehetett róla tudni korábban, hogy fiatal színészként Lang Györgyi élettársa volt. 2015-ben nyilvánosan vállalta, hogy saját neméhez vonzódik. Most azt mondta az interjúban, hogy nem érzi magát egyedül, mert szerelmes és három éve kapcsolatban él.

Egyszer már meghalt

A színész a sztrókjára úgy emlékszik vissza: „Én egyszer már meghaltam. Kedd volt. Csodálatos élmény. Felmentem a mennybe, és ott várt egy kapu”. Arra a kérdésre, hogy mi most a vágya, Kulka azt feleli: „meghalni”. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva érheted el.

Ének Koncz Zsuzsával a betegsége után

A címlapfotónk 2015. március 15-én készült.