Júniusban is forgalomba áll a nosztalgia gőzmozdony a Gyermekvasúton! A gőzvontatású nosztalgiavonatok naponta kétszer indulnak a végállomásokról, és ezekre a járatokra a normál jegyen kívül nosztalgia pótjegy váltása is szükséges. Az utazás az idén is remek családi programnak ígérkezik.

Nosztalgiavonat naponta kétszer

Mit írják, a gőzvontatású nosztalgiavonatok naponta kétszer indulnak a végállomásokról (Hűvösvölgyből 10:10-kor és 13:35-kor, Széchenyihegyről 11:40-kor és 15:00-kor). Ezekre a járatokra a normál jegyen kívül nosztalgia pótjegy váltása is kötelező. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Korlátozott férőhely

A vonatok férőhely-kapacitása korlátozott, ezért javasolják, hogy a végállomásokon kezdjétek meg az utazást – közölte a Gyermekvasút

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Pótjegy kell hozzá

A nosztalgia pótjegy kizárólag az utazás napján váltható készpénzben, azon az állomáson, ahol az utazást megkezditek. A jegyeket beszálláskor ellenőrzik. A gőzmozdony további üzemnapjairól a gyermekvasut.hu/menetrend oldalon tájékozódhattok.

Különleges járat

Május 16-án kedden délután különleges fotósvonat közlekedett a Gyermekvasúton. A vegyesvonatot a 490,039-es gőzös húzta, szerelvényében a kisvasút nosztalgiaflottájának egyik legújabb darabja, a két éve érkezett Cax 529-es nyitottperonos személykocsi mellett ekkor mutatkozott be a nagyközönségnek az ugyancsak izgalmas múlttal rendelkező, frissen felújított Jah 2009-es magas oldalfalú teherkocsi.

Üzemi célok

A Jah 2009 pályaszámú teherkocsit 1957-ben gyártották és végig a Nyírvidéki Kisvasúton szolgált.A felújítás után került a fővárosba, és a Gyermekvasúton elsősorban üzemi célokat szolgál, tehát például a karbantartáshoz szükséges anyagok, eszközök helyszínre szállításában kap fontos szerepet, de akár fotósvonatokba is megrendelhető.

Gyermekek is szolgálatban

A Széchenyi-hegyi Gyermekvasút, Budapest egyik közlekedési látványossága a főváros 2. és 12. kerületében. Érdekessége, hogy a szolgálatot gyermekek látják el felnőttek felügyelete mellett.

Csaknem 12 kilométer a táv

A vonal két végállomása Széchenyihegy és a 235 méterrel alacsonyabban elhelyezkedő Hűvösvölgy. A pálya 11,7 km hosszú, egyvágányú, nem villamosított.

Guinness-rekorderek!

A Gyermekvasút 2015-ben bekerült a Guinness-rekordok közé, mint a világ leghosszabb olyan vasútvonala, ahol a forgalmi és kereskedelmi szolgálatot gyermekek látják el. A végállomások közötti távot a szerelvények 20 km/h engedélyezett sebességgel átlagosan 40-45 perc alatt teszik meg. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: júniusban is jár a nosztalgia gőzmozdony. Fotó: Gyermekvasút.