Újraélesztés közben káromkodott véletlenül aggodalmában egy fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú. Az orvosigazgató elnézést kért.

Mellkasi panasza volt

Különös panasz érkezett a mentőkhöz. Bajtársaink szeme láttára állt meg a szíve annak az 50 év körüli férfinek, akit már éppen mellkasi panaszai miatt vizsgáltak egy fővárosi közterületen múlt héten – írja az OMSZ a Facebook oldalán. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Hangosan káromkodott

A poszt szerint az életmentők azonnal megkezdték az újraélesztést, ami alatt a beteg keringése többször beindult, majd ismét összeomlott. Eközben káromkodott véletlenül aggodalmában fiatal mentőtiszt, amit több oldalas levélben kifogásolt az egyik szemtanú.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Elnézést kértek

Az érintettek meghallgatása után az orvosigazgató írásban kért elnézést ‘a mentés hevében elhangzott átkozódás’ miatt, majd szakmai dicséretben részesítette a mentőegységet, amiért az elhúzódó újraélesztés után végül stabil állapotban szállíthatták kórházba a beteget.

Gratulálnak

Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk! – zárták a posztot.

Poszt a mentők oldalán

Nehéz időszakon vannak túl a mentősök

Az elmúlt időszak a mentőket különösen nagy erőpróba elé állította: tavaly több mint 1,25 millió mentőfeladatot végeztek, 116 ezer koronavírus-beteget vittek kórházba, és több mint 1,3 millió járványügyi mintavételt szerveztek meg, illetve hajtottak végre.

Sikeresen helytálltak

A sikeres helytállás a 8500 mentődolgozó felkészültségének és elhivatottságának, valamint a társadalom támogató összefogásának is köszönhető, hiszen a járvánnyal kapcsolatos pluszfeladatok ellátását országszerte önkéntesek is segítették.

Két percben az újraélesztésről:

Mindenkinek ismernie kellene

A segítőnek fel kell tudnia ismerni, milyen segítségre szorul a sérült személy. Keringésleállás esetén, ha van defibrillátorpont a közelben, ha nincs, az alapszintű újraélesztés az egyetlen esély a túlélésre. A defibrillátor programok terjedése önmagában szükségessé teszi a korszerű újraélesztési ismeretek terjesztését. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Mentők