Rendőrök élesztettek újra egy férfit az Árkád bevásárlóközpontban kedd este. A férfi eszméletlenül esett össze, nem lélegzett és pulzusa sem volt. Másfél hete a Westendben mentette meg egy nő életét egy szabadnapos orvos.

Rosszul lett egy férfi

Rosszul lett és eszméletlenül esett össze egy férfi hétfő este Budapesten, az Árkád bevásárlóközpontban. Két kőbányai rendőr, Molnár Orsolya Klaudia és Orosz Ádám a biztonságiak vezetőjével és három tagjával sietett az eszméletlen férfi segítségére.

Megkezdték az újraélesztést

Az ájult férfi ekkor már nem lélegzett és pulzusa sem volt, ezért a mentők értesítésével egy időben, rögtön megkezdték az újraélesztést egy defibrillátor segítségével. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

A biztonságiak is segítettek

A rendőrnő a biztonságiakkal felváltva végezte a mellkaskompressziót, mire a készülék harmadik kisütésekor az öntudatlan férfi lélegezni kezdett. A másik rendőr pedig a helyszínt biztosította a drámai újraélesztés során. A férfit stabil állapotban adták át a mentőknek, akik kórházba vitték – írja a 24.hu.

Másfél hete esett össze

Mint arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt november 24-én rosszul lett egy amatőr futónő a Westend bevásárlóközpontban. Egy fiatal orvos sietett a segítségére. 

Egy fiatal orvos járt arra

Dr. Ágoston Barnabás, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjának szakorvos jelöltje, az ügyeleti szolgálatát követően hazafelé tartott és megállt ebédelni az egyik budapesti bevásárlóközpontban.

Nézte hogy mit néznek

Az éttermi résznél azt vette észre hogy a “jelenlevők a helyiség egy pontját nézik”. Ekkor látta meg, hogy a dolgozók egy eszméletlen hölgyön próbálnak segíteni.

Defibrillátort használt

Az orvos azonnal megkezdte az újraélesztést, miközben mások értesítették a mentőszolgálatot. Szívmasszázst alkalmazott és a bevásárlóközpontban található defibrillátorral sikerült beindítani a szívműködést.

Kórházba vitték

A nőt a mentők stabil állapotban szállították kórházba. Később kiderült, a nő edzés után egyik barátnőjével ült be a Westendbe egy kávéra, ezután lett rosszul.

A nagy találkozó

Az események után bő egy héttel újra találkozott egymással a megmentett és megmentője. A Honvédkórház nőgyógyásza meglátogatta a kardiológián lábadozó Balázs Eszter. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Árkád bevásárlóközpont