1,2 milliós fizetése helyett 2,6 milliót szavaztak meg 2020 szeptemberében az azon a nyáron újraválasztott MOB-elnöknek. Kulcsár Krisztián tiszteletdíja 116 százalékkal emelkedett.

Elnökségi határozat a pénzről

A MOB elnöksége 10 szavazattal, 1 tartózkodás mellett szavazta meg 2020 szeptember 2-án az elnök, Kulcsár Krisztián fizetésemelését, pontosabban tiszteletdíját. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Tavaly nyáron még folytathatta

2020. június 20-án rendkívüli közgyűlést tartott a MOB, amelyen 106 tagból 103-an szavaztak arra, hogy Kulcsár Krisztián folytathassa a MOB-elnöki munkáját, s mindössze hárman szavaztak a jelenlegi elnök ellen.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

Fizetésemelés

A Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlés utáni első elnökségi ülést még ott, a szavazás helyszínén megtartották, majd a következő elnökségi ülésre 2020. szeptember 2-án került sor a MOB székházában. És ez volt az az elnökségi ülés, ahol az ott meghozott határozat szerint Kulcsár Krisztián fizetése 2.6 millió forintra emelkedett.

Neki volt először tiszteletdíja

A MOB történetében Kulcsár Krisztián volt az első elnök, aki fizetést kapott – sem a Kulcsárt megelőző elnök, Borkai Zsolt, sem pedig Schmitt Pál nem kapott fizetést a MOB-elnöki munkájáért. Kulcsár 2017-es megválasztása után azonban az első dolga az volt, hogy fizetést kérjen magának. 

Átláthatóság

A Hajdú-Bihari Naplónak 2017 végén arról beszélt, hogy “a Magyar Olimpiai Bizottság működéséhez az adófizetők is hozzájárulnak, ezért fontosnak tartottam, hogy mind a tagság, mind a közvélemény tisztában legyen azzal, hogy mennyi a járandóságom, amelyet tiszteletdíjnak hívunk.”

A MOB elnöke körül forr a levegő

Kulcsár Krisztiánnak ma már többen nem szurkolnak. Az elnök 2021. december 30-ra hívta össze a Magyar Olimpiai Bizottság rendkívüli közgyűlését, amelyen bizalmi szavazást kért maga ellen.

Selyemzsinór

A Magyar Nemzet szerdán este már azt is megírta, hogy a MOB elnökségi tagjai közül a többség (14 tagból 8-an) az elnök visszahívását támogatja.

Politikusi szemráncolás

.Fontos momentum az is – állapítja meg az Origo, hogy a MOB két jelenlegi alelnöke, Deutsch Tamás és Schmidt Gábor is aláírta már az elnököt lemondásra felszólító nyilatkozatot.

Közepes olimpiai szereplés

A magyar sportolók 20 érmet, köztük 6 aranyat nyertek 2021-ben, Tokióban. A játékokat a járvány miatt 2020-ról csúsztatták át 2021-re. Magyarország az éremtáblázaton a 15. helyen végzett. A legjobb olimpia szereplés Helsinkihez fűződik. Akkor 16 aranyérem mellett 10 ezüst és 16 bronzérmet gyűjtöttek a sportolóink. A nemzetek éremtáblázatán a 3. helyen végeztek a magyarok.

Kulcsár Krisztián 4 olimpián vett részt

 Kulcsár Krisztián világ- és Európa-bajnok, olimpiai ezüstérmes magyar párbajtőröző, 1992 és 2008 között 4 olimpián vett részt, kettőn ezüstérmet szerzett. Nem mellesleg három világbajnoki aranyérme van.

Címlapfotó: MTI/Soós Lajos