Ukrajnából kimenekített zsiráfbika érkezett a Richter Safari Parkba az Állatok világnapján, a nagykőrösi intézmény több mint négy hónapos előkészületet követően fogadta be az állatot – tájékoztatta a vadaspark szerdán.

Az állatkertet sújtotta

Mint felidézik, az orosz-ukrán fegyveres konfliktus az ukrajnai állatkerteket is sújtotta, a tulajdonosok egy ideig megpróbálták helyben ellátni az állatokat, azonban a vadasparkok üzemeltetése ellehetetlenült, valamint a bombázások miatt sok esetben arra kényszerültek, hogy az állatoknak külföldön keressenek menedéket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Fotón a zsiráf:

TUDTAD? A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az erősebb napokon már 300 ezren olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Nagyon menő, hogy rengeteg hirdető is minket választ, bízik bennünk és a szponzorált cikkek is a piacvezetők közé repítenek minket. (Részletek itt) Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! Gyere vissza pár óra múlva, mert a BudaPestkörnyéke.hu hírportálon mindig találsz olyan infót, amit máshol nem olvashatsz.

Hajnalban érkezett

A Richter Safari Park közleményében kiemeli, hogy Arseniy, a zsiráfbika hajnalban érkezett meg Magyarország egyetlen autós safari parkjába az ukrajnai Odesszából, hozzátéve, hogy a kifejlett Rothschild-zsiráf közel 4,5 méteres magasságával különleges szállítást és folyamatos orvosi felügyeletet igényelt.

Megérkezett:

Kevesebb mint 700 egyed

A veszélyeztetett állatból a természetben kevesebb mint 700 egyed él, a világ állatkertjeiben pedig nagyjából 450 Rothschild-zsiráfot tartanak számon.

Már biztonságban:

Májusban keresték meg őket

Ifj. Richter József, alapító-tulajdonos a közleményben elmondta, hogy az ukrán partner még májusban vette fel velük a kapcsolatot, ezek után elindították a szükséges folyamatokat, azonban egy ilyen egzotikus állat utaztatása több hónapos előkészületet és rengeteg adminisztrációt igényelt.

300 állatnak ad otthont

A Nagykőrösön 32 hektáron elterülő Richter Safari Park csaknem 300 állatnak ad otthont, az itt élő állatok többsége a Magyar Nemzeti Cirkusz volt vadállata, amelyek a nemzetközi állatvédelmi irányelveknek megfelelően cirkuszi munkát már nem végeznek. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép és belső fotók: Safari Park Richter