Számos nagy kapacitású járat egész éjjel közlekedik vasárnapról hétfőre virradóra – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Valamennyi metró, a villamosok közül pedig a 4-es, a 6-os, a 14-es, a 17-es, a 47-es, az 50-es, az 56A, továbbá a 80-as trolibusz, valamint a 7-es autóbusz és a 8E autóbusz jár majd, illetve minden HÉV-vonalon egész éjjel közlekednek a szerelvények.

BKK járatok

Szilveszterkor a nappali üzemzárás előtt a megszokottnál sűrűbben közlekedik a 4-es, a 6-os és a 17-es villamos, valamint a 8E, a 85-ös és a 224-es autóbusz. Január 1-jén, hétfőn a nappali járatok ünnepnapi, illetve munkaszüneti napi közlekedési rend szerint járnak, míg a Budavári Sikló 15 órától.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

HÉV

December 29-éig az évvégi munkanapokon érvényes menetrend szerint járnak a vonatok. A december 31-éről január 1-jére virradó éjszakán valamennyi HÉV-vonalon biztosított az éjszakai közlekedés.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

  • A H5-ös HÉV szerelvényei a Batthyány tér és Békásmegyer között fél óránként, a főváros és Szentendre között óránként közlekednek.
  • H6-os HÉV indul a Közvágóhídról 0:45-kor és 2:45-kor Ráckevére, valamint a fővárosba Dunaharaszti külsőtől 23:59-kor, illetve Ráckevéről 1:05-kor.
  • A H7-es HÉV szerelvényei egész éjjel fél óránként követik egymást.
  • A H8-as és H9-es HÉV sem áll le, az Örs vezér tere és Gödöllő között óránként indulnak a szerelvények, melyhez Cinkotán csatlakoznak a Csömör felé közlekedő H9-es járatok

Tanítási szünet

Január 1-jén (hétfőn) a HÉV a munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint, január 2-ától 5-éig (keddtől péntekig) a tanítási szünet munkanapjain érvényes menetrend szerint jár. A részletes menetrendek elérhetők a HÉV honlapján: https://www.mav-hev.hu/hu/hevvege2023

MÁV

A január 2-ig terjedő ünnepi időszakban az utasforgalom szempontjából frekventált napokon a kihasználtabb reggeli és délutáni InterCity vonatok szerelvényei a más hétvégéken megszokottnál több kocsival közlekednek. A lehetőségekhez képest a helyjegyek elővételi vásárlásától függően a Budapest–Debrecen–Nyíregyháza viszonylatú Nyírség, a Budapest–Miskolc–Nyíregyháza–Debrecen–Szolnok–Budapest viszonylatú Tokaj, a Budapest–Nagykanizsa viszonylatú Tópart, a Budapest–Keszthely viszonylatú Balaton, a Budapest–Békéscsaba viszonylatú Békés, a Budapest–Cegléd–Szeged viszonylatú Napfény, a Budapest–Veszprém–Szombathely, illetve Zalaegerszeg viszonylatú Bakony, illetve Göcsej, valamint a Budapest–Pécs viszonylatú Mecsek InterCity vonatokat több kocsival indítja el a vasúttársaság.

Több kocsi közlekedik

Lehetőség szerint további kocsikat is forgalomba állítanak a tervezetten felül, ha az utasforgalom alakulása ezt megkívánja. Az Elvirán már figyelhető az adott vonat ülőhely-foglaltsága a helyjegy-eladások alapján, így az utasok választhatnak elegendő ülőhellyel közlekedő (InterCity, railjet xpress) vonatokat.

Menetrendi változások

  • december 31-én az ünnepnapi,
  • január elsején a vasárnapi,
  • január 2-tól pedig a már megszokott munkanapi menetrend szerint járnak a vonatok.

Kedvezményrendszer

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt január 1-jén éjfélig vehetik igénybe. A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik: december 29-ig tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek a Volánbusz járatai, ezen belül szerdán a hét első, pénteken a hét utolsó tanítási szünetes munkanapjára meghirdetett menetrend lesz érvényben.

Tanítási szünet alatt

Január 2. és 5. között szintén a tanítási szünet munkanapjaira érvényes menetrend szerint közlekednek az autóbuszjáratok. Január 6-án szabadnap, 7-én a hét első tanítási és munkanapját megelőző munkaszüneti nap menetrendje érvényes. Január 8-én, hétfőn a hét első munka- és tanítási napjára meghirdetett autóbuszok indulnak. A közlekedési rend hirdetménye PDF-formátumban itt érhető el.

Áruházi járatok

Az áruházak és bevásárlóközpontok január 1-jén zárva tartanak, ezért az áruházakat érintő járatok is az ünnepnapi menetrendjük szerint közlekednek ebben az időszakban. A részletekről itt található információ.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el. 

Pénztári nyitvatartás

Az ünnepi időszakban a Volánbusz pénztárainak nyitvatartása is változik, erről itt található információ. Az ünnepi menetrenddel kapcsolatos teljes és részletes tájékoztatás az alábbi linken található: https://www.volanbusz.hu/hu/hirek/hir/41891.