A Deák 17 Galériában fiataloknak szól az új streetart kiállítás, az irodalomkedvelőknek a Petőfi Irodalmi Múzeum kertjében Harcsa Veronika és Pindroch Csaba közreműködésével Pilinszkyről hallhatunk. A Kobuci kertben Müller Péter Sziámi táncoló koncertje dübörög, Érden négynapos jazz fesztivál indul jazz és irodalommal. Erdőkertesen gombákkal ismerkedhetünk szóban és élőben.

Budapest Street Archæology a Deák 17 Galériában

A 17 órakor nyíló kiállítás a nemzetközi Street art mozgalom honi vonatkozásait sorakoztatja fel az elmúlt 20 évből. Bemutatja meghatározó magyar alkotóit, projektjeit, tárgyi emlékeit és dokumentumait. A kiállítás célja az, hogy a gyerekek megismerjék a jelentős művészeti vonulatok közül a legfiatalabbat, remélve, hogy ennek hatására tudatosan fogják szemlélni lakókörnyezetüket és óvják annak vizuális értékeit.

Pilinszky 100 – Harcsa Veronika, Háy János, Pindroch Csaba

2021-ben ünnepeljük Pilinszky János költő születésének 100 évfordulóját. A centenáriumi sorozat tizennegyedik, őszi szezonnyitó estje a Petőfi Irodalmi Múzeum udvarán, szabadtéren, az Ars Sacrával együttműködésben kerül megrendezésre.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Ars Sacra Fesztivál keretében

Versek zenével

A programon Juhász Anna irodalmár Háy János írót a költői életművel kapcsolatban, Harcsa Veronika énekes-dalszerzőt a versek zeneiségéről kérdezi, míg Pindroch Csaba színművész előadásában felhangzanak a legfontosabb versek és fogalmak.

Müller Péter Sziámi a Kobuci kertben

Hosszú idő után Budapesten táncolós Müller Péter Sziámi AndFriends koncert! Az „Amiben élsz” címet viselő koncerten a zenekar a friss számokon kívül eljátssza a 80- as évek bestofját: a könnyűzenei underground (URH, Kontroll, Sziámi), azaz Müller Péter Sziámi repertoárjának legjavát.

Amiben élsz

Jazz Fesztivál Érden

A négynapos fesztivál jazz és irodalommal kezdődik: a Márai-díjas Dragomán György a költészet, Lantos Zoltán a jazz oldaláról fog közelíteni a közönséghez. A továbbiakban fellépnek többek a közt a Dresch Quartet, a Soso Quartet, a László Attila Fusion Circus, tehetséges egyetemisták és sokan mások.

AVL-érdi jazz négy napon át

Gombaismereti tanfolyam indul Erdőkertesen

Gombaismereti tanfolyam indul szeptember 9-én az erdőkertesi Faluházban. Elméleti oktatás minden 2. csütörtökön 18:00-20:00 óráig, terepgyakorlat hétvégente 2-3 órás elfoglaltsággal.

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/deak17galeria