A szakemberhiány napjaink egyik legégetőbb problémája, amire minél előbb megoldást kell találni. Számos iparág van, ahol az üveges szakemberek tudására nagy szükség van, és a lakossági igényekről még nem is beszéltünk. 

Az üveges szakma szolgáltatásai nélkülözhetetlenek

Magyarországon az üveges szakma szolgáltatásait az emberek nagyon széles körben igénybe veszik. Az üveges szakemberek több mindenért is felelősek az üvegtelepítéstől kezdve, az üvegfelújításon át, az üvegezés számos más feladatáig. A magyar gazdaság számára óriási kihívást jelent az a kirívó szakemberhiány, ami itt is megjelent. A problémát minél előbb orvosolni kell.

A Gyémánthegy által szervezett üveges képzés kiváló lehetőség arra, hogy egy új, keresett szakmát sajátíts el, vagy a meglévő üveges tudásodat tedd hivatalossá. Miért? Mert a bizonyítvány megszerzése után mindig lesz munkád.

Az üveges képzés után biztosítva lesz a megélhetésed

Ha üveges lesz a szakmád, akkor nem kell attól tartanod, hogy munka nélkül maradsz. Egyrészt a betöltetlen munkahelyek révén gyorsan el tudsz helyezkedni, másrészt az időjárás változékonysága miatti kártételek mindig feladatot adnak. A viharokban sajnos rendszeresen törnek be az ablakok, amelyeket azonnal meg kell javítani – akkor is, ha van az érintettnek biztosítása, és akkor is, ha nincs.

Mire jó az üveges bizonyítvány?

Az üveges szakemberek feladatai sokrétűek:

  • Cserélik vagy javítják az épületeken található ablakokat és üvegfelületeket
  • Üvegfalakat építenek
  • Tükröket telepítenek 
  • Üvegezik a télikerteket, zuhanyajtókat, ajtókat 

Szigorodnak a szabályok

Hiába dolgozol már több éve a szakmában neked is bizonyítvány kell 2023 december 31-től. Az életbe lépő új törvényi szabályozás az üveges szakmára is érvényes, de erre nem feltétlenül kell akadályként tekintened. Sokkal inkább egy olyan lehetőség, amivel neked is érdemes élned. 

Az új törvények értelmében minden üveges szakembernek megfelelő szakmai képesítéssel és engedéllyel kell rendelkeznie ahhoz, hogy a szakmáját gyakorolhassa. A törvények egyben meghatározzák azokat a minőségi követelményeket és biztonsági előírásokat is, amelyekhez minden szakmabelinek igazodnia kell. 

Az üveges szakembereknek:

  • Biztosítaniuk kell az ügyfelek számára a megfelelő biztonságot 
  • Kötelező lesz a regisztráció, illetve az engedélyek és képesítések frissítése (lépést kell tartaniuk a szakma fejlődésével)
  • Dokumentálniuk kell a szakmában való tevékenységüket az ügyfél adatvédelmi jogainak biztosítása mellett
  • Be kell tartaniuk a környezetvédelmi előírásokat

Hogy lehet ezeknek a szabályoknak megfelelni?

Egy megfelelő üveges képzés elvégzésével, ahol a sikeres vizsga után olyan államilag elismert szakma lesz a kezedben, ami bárhol megállja a helyét. A törvényi változások miatt nem kell bosszankodni, hiszen ez pozitív változást vihet az életedbe. Befektetés a jövőbe, naprakész tudás, amit senki nem vehet el, előrelépési lehetőség, biztonság. 

Élj te is a lehetőséggel, és jelentkezz!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.