A váci képviselő-testület tízpontos intézkedéscsomagot fogadott el annak érdekében, hogy többek között a városüzemeltetést is biztosítsa a téli hónapokra. Az önkormányzati intézmények kapcsán az energiaárak drasztikus emelkedése várható, ezért megvizsgálták annak lehetőségét, hogy miként érhetők el megtakarítások az egyes létesítmények bezárásával.

Nem sérülhetnek a munkahelyek

A döntések meghozatala alatt figyelembe vették azt az alapelvet is, hogy ezáltal az intézményi munkahelyek nem sérülhetnek, és az intézményi dolgozók tovább foglalkoztatása szintén biztosítva legyen. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Jelentős energiafelhasználás

Ezek alapján indokoltnak ítélték a városi sportcsarnok, a stadion, valamint az uszoda és strand ingatlanainak téli hónapokra történő bezárását, mivel ezen ingatlanok jelentős energiafelhasználással rendelkeznek – írja a vac.hu.

HOPPÁ! A forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu! Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Hvg, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

November 1-től zárások

Az uszodát, a sportcsarnokot és a stadion épületét november 1-től bezárják. A stadionban a sportpályákat egyelőre még használhatják a sportolók.

Irány a főtér!

A művelődési ház december 18-tól lesz zárva, utána a főtéri épületekben biztosítják a művészeti csoportok foglalkozásait. A könyvtár és a levéltár ez év végéig biztosan nyitva tart.

A Pannónia ház nyitva marad

A Pannónia ház, benne az anyakönyvi hivatal, a házasságkötő terem és a Sajdik kiállítás változatlanul nyitva tart, a Tragor Ignác Múzeum Memento mori kiállítása november 1-től csütörtöktől-vasárnapig, 10 és 17 óra között látogatható ez év végéig.

Mi lesz a színházzal?

A Váci Dunakanyar Színház csökkentett előadásszámmal, de továbbra is nyitva tart. A januártól esedékes városi rendezvények helyszíne is a színház lesz.

Szünetel az ügyfélfogadás

A Polgármesteri Hivatalban december 22-én és 23-án, valamint a 2023. január 2. és 6. közötti időszakban a személyes ügyfélfogadás szünetel. Az ügyfélfogadást elektronikus úton biztosítják.

Hosszú téli szünet

Az óvodai szünet az iskolai szünethez igazodik. Nem lesz őszi szünet, a téli szünet január 8-ig tart. A szünet alatt egy óvoda lesz nyitva.

Alacsony fogyasztású lámpafüzérek

A városban a közvilágítás változatlan marad. A díszvilágítást már korábban lekapcsolták, a díszkutak sem működnek már. Advent idején a lámpafüzérekkel ismét feldíszítik a várost – ezek nagyon alacsony fogyasztásúak.

A nemzetközi meccseket lejátszhatják

Az NBI-es női kézilabda csapat az Európa Liga harmadik fordulójában a Vácon lejátszandó mérkőzéseit a sportcsarnokban játszhatja, és a Váci Madách Imre Gimnázium is megtarthatja szalagavatóját a sportcsarnokban. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: a váci városháza. Fotó: vac.hu