A Pinceszínházban a Vacsora négyesben fog megnevettetni. A Vármúzeumban évszázados-kalandos kiállítást láthatunk. A Goethe Intézetben beszélgetést hallhatunk szakértőktől: az egészségügyi válság idején készült filmekről, az Uránia moziban az Elk*rtuk kerül a vászonra. Tárnokon a Pamacsoló Pamacska várja a gyerkőcöket, a Magyar Madártani Egyesülettől pedig megtudhatunk minden a téli felelős madáretetésről.

Vacsora négyesben a Pinceszínházban

Donald Margulies Pulitzer-díjas darabja sok humorral, könnyed iróniával, mégis arcpirító pontosságal feszeget ismerős témákat: hogyan működtethető egy házasság? Ki kell-e lépni vagy szabad-e kilépni egy unalmas párkapcsolatból? Változtasson-e az ember az életén, ha a kapcsolatát fojtogató béklyónak érzi? 

A császár, a nádor és a nagyhercegnő a Vármúzeumban

A Budapest Történeti Múzeum Vármúzeumában rendezett állandó kiállítás építészeti tervekkel, fényképekkel, a palota egykori dekorációjának és berendezésének kalandos módon megőrződött emlékeivel és rekonstruált teremrészletekkel mutatja be az újkori palota közel három évszázados történetét, idézi fel egykori lakói alakját.

Köszönjük a napi 335 ezer érdeklődő olvasónknak, hogy a BudaPestkörnyéke.hu Magyarország TOP legolvasottabb hírportáljai közé került. Részletek itt. Közben a holnapi és mai programajánlónkat ide kattintva éred el!

 

 

Madáretetés télen – Az MME online előadása felelős madárbarátoknak

A Magyar Madártani Egyesület online előadásán megtudhatod, milyen madarak töltik a városban a telet, és milyen lehetőségük van a természetes élelemszerzéshez.
Megismerkedhetsz az odúk fajtáival, és fény derül a helyes és jól időzített téli madáretetés trükkjeire, valamint a további, fontos teendőkre. DR. BENEDEK VERONIKA előadó, Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

Közelít a tél!

Tükör által homályosan – dokumentumfilm-készítés egészségügyi válság idején

Egy egészségügyi válság lehet nehézség és lehetőség is a dokumentumfilm-készítőknek. Az elmúlt időszakban a koronavírus-világjárvány határozta meg a hétköznapokat. A panelbeszélgetés során Zurbó Dorottya, Marianne Lere és Uwe-Lothar Müller arról beszélgetnek, milyen kihívásokkal kellett szembenézniük, hogyan jutottak információhoz készülő filmjeikhez, és milyen hatással volt munkájukra a pandémia. A beszélgetést a Guetha Institutban moderálja: László Sára, producer

Elk*rtuk az Urániában

Magyar politikai krimi az Uránia Filmszínházban. Szereplők: Gubás Gabi, Bede-Fazekas Szabolcs, Bánovits Vivianne, Mózes András és Bokor Barna

Pamacsoló Pamacska Tárnokon

A Heinrich Antal Házban délelőtt a gyerekeké és a szülőké a terep. Komplex fejlesztő foglalkozás Urbán Dórával és Pamacskával.

Komplex fejlesztés kicsiknek

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/pinceszinhaz