Az Átriumban Váczi Eszter & Quartet, a Marczibányi téren Oláh Ibolya, a Dal győztese koncertezik. A Várkert moziban Peggy Guggenheim életéről láthatunk filmet a Művészet templomai sorozatban, a Pesti Vigadóban a Honvéd Férfikar romantikus órások műveit adja elő. Hasznos és izgalmas látogatást tenni a Pénzmúzeumban, az ínyenceknek válogatni az Étterem hét gazdag kínálatából.

Váczi Eszter & Quartet az Átriumban

Mi is a zene? „Mint egy megfoghatatlan közvetítő közeg, szellem és anyag közt lebeg testetlenül, mindkettőhöz kötődve, mégis különbözve azoktól. Szellem, de szellemként kötődik az idő mérhetőségéhez. Anyag, ám anyagként nélkülözi a teret.” (Heinrich Heine). Egy este, amikor a zenén keresztül próbáljuk mégis megfogni az időt. Múltat, jelent, jövőt…

Eltűnt idő lemezbemutató koncert

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Oláh Ibolya a Marczibányi téren

2018-ban jelent meg Presser Gábor: Voltam Ibojka című Cd-je, amelyen Oláh Ibolya énekel 28 verset, 11 szerzőtől. A Cd anyaga nem pusztán koncertet, inkább színházi interpretációt kíván, így született meg a Női posta című előadás, amelyet kedden este a Marczibányi téri Művelődési Központban élvezhetünk.

Peggy Guggenheim: A művészet megszállottja a Várkert Bazár Moziban

Lisa Immordino Vreeland többszörösen díjnyertes dokumentumfilmjében a modern művészet és 20. századi művészvilág egyik legszínesebb egyénisége, Peggy Guggenheim portréja rajzolódik ki a Művészet templomai sorozat újabb állomásán.

A művészet templomai

Goethe és Brahms – a Honvéd Férfikar koncertje a Pesti Vigadóban

Brahms Altrapszódiája és Rinaldo kantájának szövege egyaránt Goethe tollából származik. A művek vitathatatlan nagyságuk ellenére sem hallhatóak gyakran a koncertszínpadokon, ezért is jelent a Férfikar számára izgalmas feladatot, és nyújt különleges zenei élmény a március 22-i koncert.

Romantikus óriások a Vigadóban

Megnyílt Magyar Pénzmúzeum és Látogatóközpont

A Pénzmúzeumban Európa leginnovatívabb jegybanki élményterét szeretnénk létrehozni – mely Magyarországon előzmény nélküli. Az intézmény koncepciója az élményalapú ismeretterjesztésre épül: a látogatók a hazai és nemzetközi gazdasági folyamatokat a múzeumi élmény által, kreatív, XXI. századi eszközökön, interaktív aktivitásokon keresztül fedezhetik majd fel – hív a március 15-én megnyílt Pénzmúzeum.

Edukáció és élmény

Interaktív élvezet

A Pénzmúzeum célja, hogy az elsősorban megszólítani kívánt fiatalok és diákok mellett minél szélesebb közönség számára tegyék átláthatóvá és megismerhetővé a pénzügyi folyamatokat, miközben maradandó kulturális és szórakoztató élményt nyújtanak számukra.

Dining City Étterem hét

Március 17 és 27 között háromfogásos menük egységes áron top éttermekben. A Budapest és környéke étteremkínálatát ITT találják.

Asztalfoglalás szükséges!

Ingyenes programajánló

A BudaPestkörnyéke.hu hírportált az akkreditált magyar reklámpiaci mérés (Gemius) szerint a forgalmas időszakokban már naponta 220 ezren olvassák. A programajánlókat tehát nálunk tényleg sokan látják. Jó hírünk van! Ha neked is van programajánlatod, szervezel egy rendezvényt, az éttermed új étlappal rukkolt elő, küld el nekünk az infókat és ingyen megjelentetjük, hogy tényleg sokan tudjanak róla. Fontos és hasznos infók programszervezőknek itt!

Kiemelt kép: Facebook/vaczieszterquartet