Barátja segítségével mérgezte meg élettárást egy férfi, mert meg akarta szerezni az asszony 6. kerületi lakását. A két férfi napokkal ezelőtt fogták el a rendőrök.

Élettársa lakására hajtott

F. Bálint tavaly határozta el, hogy megöli 44 éves élettársát, hogy megszerezze a nő 6. kerületi lakásának bérleti jogát és hatmillió forintját. Az akkor 32 éves férfi 2021. június 14-én a nő otthonában, barátja segítségével nagy mennyiségű gyógyszert tett a házigazda italába. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Öngyilkosságra utalt

Miután az asszony elvesztette eszméletét, még több gyógyszert adtak be neki, ami így a halálát okozta. Az elsődleges adatok önkezű túladagolásra utaltak.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Nyomozást indítottak

Emiatt nem vetették fel bűncselekmény gyanúját, idén azonban a fővárosi életvédelmi nyomozók olyan információk birtokában jutottak, melyek alapján nyomozást indítottak.

Pár napja fogták el

A büntetőeljárás során beszerzett szakértői vélemények és további bizonyítékok alapján F. Bálintot 2022. augusztus 12-én Állampusztán fogták el, amikor más bűncselekmény miatt kiszabott szabadságvesztésének letöltését követően szabadult a büntetés-végrehajtási intézetből.

A barátját is elfogták

Társát, a most 46 éves T. Mihályt a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály segítségével Csepelen fogták el ugyanezen a napon.

Tagadják a bűncselekményt

Mindkét férfit nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki, majd vették őrizetbe. A gyanúsítottak tagadták a bűncselekmény elkövetését.​

Eljárást indítottak

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Életvédelmi Osztálya emberölés bűntett minősített esete miatt folytat eljárást két férfi ellen.  A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

A rendőrség az egyik férfi elfogásáról videót tett közé

Kiemelt kép: az egyik férfi elfogása – Forrás: police.hu