Zalatnay Sarolta mindig igyekezett pozitívan és derűsen állni az élet dolgaihoz, de – akárcsak minden embert – őt is elfogja néha a rossz hangulat. A 75 éves énekesnőt elmondása szerint leginkább az elmúlás gondolata gyötri.

Vajon ki lesz a következő?

„Sokszor azon rágódom, vajon a zenész kollégáim közül ki lesz a következő… Vajon mennyi időm lehet még hátra? Alakul az égi zenekar… Csak ülök álmatlanul az ágy szélén, és könyörgöm anyának és apának, segítsenek elhessegetni ezeket a gyötrő gondolatokat” – nyilatkozta a napokban az énekesnő. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Túlérzékeny művészlélek

„Ilyenkor mindig megnyugszom. Ők sosem beszéltek a halálról. Mivel művészlélek vagyok, ezzel együtt jár a túlérzékenység, a rendkívüli érzelmesség is. Ezért sem könnyű sokszor” – tette hozzá.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Buli helyett irány haza

 „Ma már nem az van, hogy a bulik után beülünk beszélgetni, meginni egy üveg pezsgőt a barátokkal, hanem megyek haza. Szilvike barátnőm ugyan sokszor itt van nálam, és a menedzserem, Barbi is gyakran meglátogat, de Ildikó barátnőm nemrég elhunyt” – árulta el Cini.

Magányos éjszakák

„Ugyanakkor a lányom sokszor Pesten van, kevés időt töltünk együtt. Az esték, az éjszakák magányosak. Ilyenkor a YouTube-on szoktam nosztalgiázni, régi felvételeket nézni” – fűzte hozzá a legendás művész a Story magazinnak.

Tart a haláltól

Cini több barátját és pályatársát elveszítette már, így nem meglepő, hogy ő is tart a haláltól. Elmondása szerint egy teljes orvosi kivizsgálásra is elment, hogy megtudja, mire számíthat.

Kivizsgáláson járt

Korábban is rendszeresen látogatta az orvost, szerencsére most nem találtak rosszindulatú elváltozást. Zalatnay elmondta: sosem ivott, sosem dohányozott, igyekezett egészségesen élni. Úgy gondolja, az édesanyja génjeit örökölte. Neki hosszú élete volt, 85 évesen még pingpongozott.

Második virágkor

A BudaPestkörnyéke.hu írt arról a közelmúltban, hogy a 75 éves Zalatnay Sarolta a második virágkorát éli. A YouTube-on, az újragondolt Várlak még című örökbecsű dala tarol a fiatalok körében. Alig néhány hónap alatt több millió megtekintést ért el. 

Az operáért rajongott a család

Cini, igen korán, szinte még óvodásként be lett oltva a zene szeretetével. De nem táncdalok dübörögtek a Zacher család otthonában, hiszen Cini szülei igazi operarajongók voltak. Bérletesként, a kis Saroltát is rendszeresen elvitték az előadásokra és a kislány hamar meg is tanulta az ott hallott áriákat. Egészen hatéves koráig hitt abban, hogy felnőttként a világot járja majd, mint operaénekes. 

 „Nem úgy sikerült, ahogy tervezték”

Ezt a vágyát végül egy mandulaműtét hiúsította meg. „Hatéves voltam, amikor egy mandulagyulladás miatt bekerültem a kórházba. Meg kellett műteni, vagyis kivették a mandulámat. Ez a műtét azonban nem úgy sikerült, ahogy tervezték. Egy csonk bennmaradt, ami miatt egyébként harminchárom éves koromban újból meg kellett operálni” – emlékezett vissza az énekesnő.

Műhiba történt a kórházban

„Viszont az első beavatkozás után végérvényesen megváltozott a hangom. Az operaáriák már nem mentek… Tulajdonképpen egyfajta műhiba történt, ami miatt elveszítettem az addigi hangomat, de kaptam helyette egy másikat” – tette hozzá. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Zalatnay Sarolta. Fotó: archív