Amint arról beszámoltunk, két év börtönre ítélték Bródy János fiát. Dániel, 2014 környékén költözött Amerikába, az informatikai főiskola elvégzése után. Dániel, a neves San Francisco-i pénzintézet, a The First Rebuplic Bank alkalmazottja volt egészen addig, amíg ki nem derült, hogy a belső rendszerhez csatlakozó védett gépéhez csatlakoztatott egy olyan adathordozót, melyen intim tartalom volt.

Kirúgták a banktól

A cég biztonsági osztálya ezt észlelve, azonnal fegyelmi eljárást indított és hamarosan meg is váltak az alkalmazottól. A Bors információja szerint Bródy Dániel ekkor úgy döntött, hogy bosszút áll az egykori munkáltatóján. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Nem adta le a laptopját

A San Francisco Chronicle beszámolója szerint Bródy János fia a kirúgását követően nem adta le a céges laptopját, hanem hazavitte és bosszút állt.  A vádirat szerint a cég laptopjáról törölte a bank kódtárait, rosszindulatú szkriptet futtatott a naplók törlésére, gúnyolódásokat hagyott a bank kódjában a volt kollégák számára, és más banki alkalmazottaknak adta ki magát azzal, hogy munkameneteket nyitott a nevükben. 

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

70 milliós kárt okozott

A vádiratban az is szerepel, hogy e-mailben elküldött magának egy saját bankkódot, több mint 5000 dollár értékben. Az ügyészek szerint a bank rendszereiben okozott kár teljes költsége legalább 220 621 dollár, vagyis több, mint 70 millió forint – derül ki az amerikai ügyészség közleményéből. 

Elzárkózott barátaitól

Bródy János fia az utóbbi időben teljesen elzárkózott régi ismerősei és barátai elől. A régi haverok most már tudják, mi lehet az oka az eltűnésnek: Dániel ellen már jó ideje folyt a vizsgálat. 

Két éve tűnt el

„Annak ellenére, hogy messzire költözött, tartottuk a kapcsolatot, majd nagyjából két éve teljesen eltűnt. Egyikünk sem érte el sehol. Kerestük telefonon, a Facebookon, de sehol nem reagált. Azt láttuk, hogy él, mert aktív Messengeren, csak nem reagált. Most, utólag összetettük a sztorit… Azért nem jelentkezett, mert már nyomoztak utána, és gondolom nem akart vagy nem is tudott volna mesélni az egészről” – mondta Dániel egyik barátja a Borsnak.

Becsületes fiú volt

„Az interneten olvastuk, hogy mibe keverte magát Dani. Teljesen sokkot kaptunk, azonnal felhívtam még két közös barátunkat, és senki nem értette, hogy mi a fene történt az agyával. Mindig is becsületes, normális srác volt, bár azt mind éreztük, hogy Amerika nem volt rá jó hatással.”

Hazajöhet a börtön után

Bródy Dániel gyermekkori barátai szerint a férfi karrierjének egyértelműen vége a tengerentúlon. Ha kijön a börtönből, valószínűleg egyből hazamenekül, hiszen ott kint már nem lesz maradása.

Durva dolog történhetett

„Nem értjük, hogy mi mehetett félre nála. Az volt az álma, hogy Amerikában éljen, és mindenki örült a sikerének, amikor kiköltözött. Valami durva dolognak kellett történnie, hogy ennyire megboruljon, mert tényleg nem ilyen volt. Mindig keményen tanult, dolgozott… Azt elképzelni se tudom, hogy mihez kezd majd, ha kiengedik a börtönből. Amerikában valószínűleg lenullázta magát, szóval lehet, hazajön” – mondta Bródy Dániel barátja. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Bródy János – Forrás: Youtube.com