A jelek szerint nem áll le az a két idős lakó, akik már bezárattak egy kosárlabdapályát is, mivel zavarta őket a hangos labdázás. Már kiszemelték maguknak a következő célpontot.

Nem nyugodtak meg

Újonnan már a kutyafuttató is zavarja azon idős ceglédi lakókat, akik korábban sikerült elérniük, hogy bezárjanak két sportpályát, mert állítólag zavarta őket a labda hangos pattogása – írja a Ripost. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ugyanaz a bejelentő

Éppen ezért erre is szívesen tennének lakatot. A Köztársaság úti lakótelepen hetek óta forrnak az indulatok a történtek miatt. „Elvileg évek óta megy a pereskedés az önkormányzat és egy-egy lakó között. Két pályáról van szó, mindkettőnél egy-egy személy a bejelentő” -. panaszolta el a lapnak egy helyi lakó.

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol!

Folytatódó hadjárat

Szemerédiné Gér Anikó szeretné az ügyet a Kúria elé vinni, ők ugyanis már csak a végzéssel szembesültek, miszerint be kell zárni és lebontani a két pályát, amik „40 éve szolgálják a gyerekeket”. Az idős bejelentő azonban tovább folytatja hadjáratát.

Valami nem stimmel

Az átellenben lévő óvodára is bejelentést tett hangoskodás miatt. Legutóbb pedig rendőröket hívott a labdázóban játszó gyerekekre. „Valami nagyon nincs rendben nála odabent. Az ilyen embernek semmi sem jó” – jegyezte meg egy környékbeli.

Újabb hely, ami veszélybe került?

Éppen ezért a lakók is összefogtak: petíció indult, hogy a legfőbb bírói fórum elé vigyék a kosárlabdapálya bezárásáról szóló bírósági határozatot. Azonban úgy fest, többfrontos küzdelem lesz ez számukra. A notórius bejelentőket ugyanis már a kutyafuttató is zavarja.

Van, aki örül, hogy elköltözött

Egészen pontosan a kutyaugatás, ezért szeretnék azt végérvényesen eltávolítani. „Szerettem Cegléden lakni, de az elmúlt időszakban, ami ott folyik, egy percre nem bántam meg, hogy elköltöztem, esküszöm” – magyarázza egy illető, aki már nem a városban él.

Tüntetés készülődik

„A sok rosszindulatú ember, ami ott van, ritka. Az egyiket a kutyák zavarják, a másikat az egészséges gyerekek. Az ilyen embereket száműzni kellene!” – háborgott. Azonban a helyiek nagyon elszántak, ugyanis szombatra tiltakozást szerveznek.

Több mint furcsa indoklás

Mindezt pedig a már említett kutyafuttatón, s arra kérnek mindenkit, hogy hozza magával négylábú kedvencét. A Fővárosi Ítélőtábla egyébként azzal indokolta a döntést, hogy a zaj meghaladta az egészségügyi határértéket. Noha mindenkinek joga van sportolni, ám „ezt senki nem gyakorolhatja mások szükségtelen zavarásával”.

Csak az elbontás jöhetett szóba

Éppen ezért azt állapították meg, hogy a szükségtelen zavarás birtokháborítást valósít meg, s ez sérti az érintettek pihenéshez való jogát. Mivel nincs más megoldás, ezért csak a zaj forrásának megszüntetésével érvényesülhetnek az érintettek jogai. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt képünkön a már említett kosárlabdapályán készült tiltakozó felirat látható, amit egy gyerek készített. Forrás: Facebook.)