Hosszadalmas sorban állás, bepöccent polgármester, petíciók és autóból árult jegyek. Különösen a szentendrei HÉV-vonalát érintették hátrányosan az október 1-től életbe lépő új jegyváltási szabályok. Egy hét dühöngés után, úgy tűnik valami megváltozott.

A vonat elindul, a sorban állók hoppon maradnak, a változás átgondolatlan, felszólítom a MÁV-HÉV-et, hogy biztosítsa a jegyváltás feltételeit és ennek megvalósításáig függessze fel a büntetést a szentendrei vonalon!  – írta alig egy hete Facebook-oldalán Verseghi-Nagy Miklós, Szentendre polgármestere.

Kapcsolódó cikk:

Elég volt a sorban állásból! Mérges lett a szentendrei polgármester, felszólító levelet írt a MÁV-nak

Petíció

Ezzel egy időben az utasok petícióban szólították fel a HÉV-et üzemeltető állami vállalathoz arra, hogy teremtsék meg a kulturált jegyvásárlás feltételeit, kellő számú automatát állítsanak üzembe és oldják meg, hogy a jegyvásárlás időtartama várakozással együtt ne haladja meg az 5 percet. Ha pedig erre képtelen a vállalat, vagy elromlanak az automaták a HÉV-en is lehessen pótdíj-mentesen jegyet vásárolni.

Havonta 300 ezer alkalommal olvassák el a BudaPestkörnyéke.hu agglomerációs hírportál cikkeit. Építsd a vállalkozásod az olvasóink erejével! Klikk ide!

Ez mellett azt is kérték a petícióban, hogy a Szentendre – Békásmegyer közötti szakaszra vezessenek be egy új jegyfajtát, az időponthoz nem kötődő, tömbös (10 db-os) elővételi menetjegyet és vezessék be az e-jegyrendszert, legyen lehetőség internetes jegyvásárlásra, mobiltelefonon keresztül történő fizetésre. A petíciót cikkünk megjelenésekor már több mint 700-an írták alá.

Autóból árult HÉV-jegy

Egy héttel az új rendszer indulása után Pomázon elegánsan megoldották a problémát. Kazai Katalin MÁV-HÉV Zrt. üzemeltetési vezérigazgató-helyettes és Vicsi László polgármester közös bejárást tartott az állomáson, majd egy mobil jegyértékesítő autó érkezett a pomázi HÉV állomásra és onnét árulták a jegyeket azoknak, akik nem tudták kivárni a sorukat.

Kapcsolódó cikk:

Ilyent is ritkán látsz! Autóból árulják a HÉV jegyeket, hogy ne legyen sorban állás

Megindult a változás

Hétfő délután az egyik szentendrei Facebook oldalra felkerült fotón az látszik, hogy egy új automatát helyeznek üzembe a szentendrei állomáson, így hamarosan csökkenhet ott is a sorban állók száma.

A fejleményeket elnézve a MÁV-HÉV Zrt. nem ment el érdektelenül a panaszok és a problémák mellett. Láthatóan megpróbálják jóvátenni azt, hogy nem megfelelően mérték fel a döntésük következményeit és az új automatákat nem október elseje előtt, hanem most kezdik kihelyezni. Végül is jobb később, mint soha és talán az elektronikus jegyváltást is megoldják egy napon.

Kiemelt kép: Facebook/Juhász Katalin – Köszönjük, hogy fotójával segíti mások hiteles tájékoztatását!