Egy nőnek sosem lehet elég cipője. Ez egy sziklaszilárd tény. Akár a hideg tél köszönt be, akár a nyár, minden évszaknak megvannak a slágercipői. Ezek közül az egyik legbevállalósabb típus a platform cipő. Minden évszaknak megfelelően találhatunk ezekből a különleges lábbelikből, amikkel nyerhetünk is néhány centimétert.

Merd vagy ne merd? Avagy, kinek előnyös?

Ez az a típusú cipő, amivel igen jelentős optikai változást érhetünk el teljes megjelenésünket tekintve. Egy kis csalás segítségével gyökeresen megváltoztathatjuk, mindössze egy cipő segítségével a teljes megjelenésünket. Mivel a platform egy alapvetően eltúlzott formavilágú lábbeli, nagyon jelentős a hatása is.

Azok számára lehet praktikus választás, akiknek vékony a lábuk, hiszen a platform cipő optikailag szélesíti a lábfejet, ez pedig nem mindenkinek előnyös. Azonban ha nem pipaszár lábakkal vagy ellátva te sem, azért nem kell lemondanod a platform cipőről. Ha olyan színben választasz, ami illik a bőröd színéhez, akkor nem fog nagyon széles hatást kelteni a lábad. Azonban ne csak a meghökkentő fazonra fordíts figyelmet, hanem arra is, hogy mennyire lesz ezt kényelmes viselned a mindennapokban. 

A platform cipő karcsúsító hatása

Minden nő tudja, hogy ha egy kicsit nyújtani szeretne az alakján, akkor érdemes valami olyan cipőt választani, aminek vagy van egy kis sarka, vagy a platformhoz hasonló talpkialakítása van. Ezek a cipők egyébként időről időre visszatérnek a divatba. És azért is ilyen népszerűek, mert optikailag karcsúsítják a lábad azzal, hogy megemelik a sarokrészt. Ez pedig kifejezetten előnyös tud lenni azok számára, akik hosszabbnak szeretnék láttatni a combjaikat, vagy esetleg egy szélesebb vádlit szeretnének karcsúbbnak feltüntetni.

Egy átlagos magas sarkúhoz képest a Pallium Használtruha Webshop platform cipőinek az a nagy előnyük, hogy nemcsak a sarokrészt, hanem a teljes lábfejet megemelik. Ez kialakításuk egyik sajátossága. Ennek köszönhetően pedig sokkal kényelmesebbek, mint tűsarkú társaik. Azt gondolhatnánk, hogy ezekhez a kifejezetten nőies szimbólumként számontartott cipőkhöz képest a platformok kissé otrombának hatnak. De megtalálhatjuk azokat a divatos és kifejezetten nőies hatású darabokat is, amelyekkel esztétikus hatást érhetünk el.

Van különbség a platform cipő és a telitalpú között?

Egy telitalpú cipőnél általában a sarok felőli talprész van megemelve. Még ha egy platformra gondolunk, ott a teljes lábfej emelése történik meg. Lehet, hogy nem is gondolnánk, de egy lapos talpú cipőhöz hasonló érzést is kiválthat a platform viselés közben. Hiszen teljes hosszában van megemelve a lábfej, így a cipő minden pontján azonos mértékben emeli meg a lábat, azonos vastagságú talprésszel van ellátva.

Ezekkel a különleges cipőkkel leginkább a nyári szezonban szoktunk találkozni. Előszeretettel hordjuk őket nyári szandálként vagy más kialakítással. Azonban vannak köztük olyan merész darabok is, melyeket a hidegebb időszakban is bátran viselhetünk.

Tűnj ki a tömegből, viselj te is platform cipőt!

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos mérések szerint a BudaPestkörnyéke.hu hírportált a forgalmas napokon 340.000 ember olvassa!