Ahogyan arról a BudaPestkörnyéke.hu is beszámolt borzalmas dolog történt szeptember 20-án az esti órákban. Esztergomban ugyanis egy férfi magára és az őt kürülvevő rendőrökre robbantotta a külvárosban lévő házát, a tragédiában pedig a robbantón túl egy TEK-es kolléga is életét vesztette. Most kiderült, ki volt a merényletet elkövető férfi.

Felrobbantotta a saját házát

Senki sem aludt nyugodtan Esztergom, Visegrádhoz közeli végén. Számos rendőrautó, mentő szirénája hasított bele a csendbe. Nem sokkal korábban, este hét körül ugyanis egy férfi felrobbantotta a házát. Az előre kitervelt merényletben meghalt az elkövető és egy rendőr, a Terrorelhárítási Központ munkatársa, több egyenruhás állapota pedig válságos, a helyi kórházban ápolják őket. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyakran üvöltözött

A környéken élők elmondása szerint a robbanást okozó férfi „nem volt komplett” és gyakran üvöltözött valakivel, pedig egyedül lakott. Úgy tudni adósságai voltak, az autóját már lefoglalta a bank, az áramszolgáltató pedig le akarta kapcsolni az ingatlanát a rendszerről, mert nem fizette a számlákat. KAPCSOLÓDÓ: Robbantás és szirénaszó Esztergomban: Soha nem volt még ennyi rendőr és titkosügynök a városban – helyszíni beszámoló, ezt láttuk az éjszaka – FOTÓK

A Budapest és Környéke hírportált az erősebb napokon már százezrek olvassák. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint a Telex, Origo, Index, Blikk, az RTL és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most te is minket olvasol! A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Nem volt együttműködő

A férfi a rendőröket kiáltotta ki bűnbaknak, azt hitte ők vitték el az autóját és minden bajáért őket okolta, ezért úgy döntött csapdába csalja az egyenruhásokat. A férfihoz már délután kivonultak a rendőrök, de mivel nem volt együttműködő, a TEK-re is szükség volt. A robbanást vélhetően előkészítette a dühös férfi. Este hét körül magára gyújtotta a házat, ekkor a TEK kommandósai megpróbáltak behatolni az épületbe. A férfi ebben a pillanatban kinyitotta a gázpalack csapját, ami azonnal berobbant.

Csapdát állított a rendőröknek

Hatalmas lángok csaptak fel az esztergomi éjszakában a Bűbánat-dűlőben. A robbanásban meghalt az elkövető és az épületbe elsőként belépő TEK-es. Több rendőr, tűzoltó megsérült, őket azonnal kórházba szállították. A hatóság lezárta a területet, féltek, hogy a férfi máshol is csapdát állíthatott a sötétben. EZ IS ÉRDEKELHET: „Mélyen meg vagyunk rendülve” – Feketébe borult a rendőrség, egy emberként gyászolják az esztergomi robbantásban meghalt TEK-es kollégát

Ő volt a robbantó

A Blikk informcáiói szerint a robbantást egy J. László nevű, masszőrként dolgozó férfi követte el. A kigyúrt férfi körözését még augusztusban rendelték el becsületsértés miatt. A közösségi oldalán megosztott tartalmak tanúsága szerint pedig ez egyáltalán nem is furcsa, ugyani a férfi rendszeresen tett közzé fajgyűlölő posztokat.

Mindenkit gyűlölt

A zsidóságot és a kormányt is szidta bejegyzéseiben, becsmérlő kifejezésekből nem volt hiány. Ami pedig a legmeghökkentőbb, hogy olyan posztot is találni az oldalán, amiben az emberi test, mint potenciális táplálékforrás szerepel. Hovatovább J. László az orosz-ukrán háború történéseit is figyelemmel kísérte, írásai alapján egyértemlűen orosz párti volt.

Rossz kisugárzása volt

A felülete egyérteműen arról árulkodik, hogy a férfiben csak úgy dúltak az indulatok, tele volt gyűlölettel és csalódottsággal. Ezt egyébként a környékbeliek is megerősítették, akik azt mondták, Lászlónak nagyon rossz kisugárzása volt, senki sem tartózkodott szívesen a közelében. A BudaPestkörnyéke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: RTL Klub