Megújul a koronavírusról szóló tájékoztatók rendszere; az eddigi, a vírussal kapcsolatos zöldszámokat péntektől a 1812-es hívószám váltja fel, ezenkívül weboldal és e-mail is az érdeklődők rendelkezésére áll – mondta az országos tisztifőorvos az M1 aktuális csatorna péntek délelőtti híradójában.

Ingyenesen hívható Egészségvonal

Müller Cecília elmondta, az új, ingyenesen hívható Egészségvonal telefonszámán a koronavírus-információk mellett népegészségügyi, az egészségvédelemmel kapcsolatos vagy a gyógyszerellátás témában is érdeklődhetnek a nap 24 órájában. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Széles körű információk

A telefon mellett e-mailen és az erre létrehozott weboldalon is hiteles tájékoztatást kapnak az azt felkeresők – emelte ki. Közölte, az egeszsegvonal.gov.hu oldalra látogatók a koronavírus-tájékoztatók mellett széles körű információkat találnak például gyógyszerekről, egészségügyi szolgáltatásokról és szolgáltatókról.

Köszönjük, hogy a forgalmas napokon már 300 ezren olvastok minket! Ezzel Magyarország Top 15 hírportálja közé került a BudaPestkörnyéke.hu – részletek itt.

 

Ezt mondta Müller Cecília

Müller Cecília kiemelte, a cél egy sokkal szélesebb ismeretanyag eljuttatása a lakossághoz, a weboldalon megfelelő forrásból naprakész információk találhatók.

Május 1-ig érvényesek a védettségik

Amint arról a BudapestKörnyéke.hu oldalán is beszámoltunk hosszabb ideig, két oltással május 1-jéig érvényesek lesznek az oltási igazolványok, igazodva az európai uniós országok gyakorlatához – erről Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt még a február 3-i Kormányinfón.

Kapcsolódó:

Február 15.

Ahogyan azt portálunk is megírta január elején még azt közölték a Kormányinfón, hogy a védettségi igazolvány február 15-től oltási igazolvány lesz, azaz február 15-től az minősül oltottnak, aki három oltást kapott, vagy a másodikat hat hónapon belül kapta meg.

Ez is érdekelhet:

Nem szigorított Európa

A február 3-i Kormányinfón azonban Gulyás Gergely elmondta, hogy sem Brüsszel, sem a többi uniós ország nem szigorított a korábbi szabályokon az omikron variáns megjelenése miatt, a kormány pedig nem akarja, hogy a magyarokra hátrányosabb szabályok vonatkozzanak, mint más uniós polgárokra. A BudaPestkörnyeke.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Müller Cecília – Forrás: YouTube